Tiyatro kimlere emanet? UNESCO parasıyla tatil yaptılar!

Atay bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda "Ülke tiyatrosuna yaptığınız rezil katkılardan dolayı tebrikler(!)" ifadesini kullanarak Türkiye'de tiyatronun kimlere emanet edildiğini ortaya koydu.

Tiyatro kimlere emanet? UNESCO parasıyla tatil yaptılar!

Tiyatrocu Barış Atay bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda “Ülke tiyatrosuna yaptığınız rezil katkılardan dolayı tebrikler(!)” ifadesini kullanarak Türkiye’de tiyatronun kimlere emanet edildiğini ortaya koydu.

Atay’ın paylaşımında yer alan bilgiye göre, UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi’nin Hırvat Tiyatro Festivali’ne Türkiye’den giden Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Necat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Vekili Zafer Kayaokay katıldı. Masrafları ise ITI Hırvatistan Merkezi tarafından karşılandı.

Ancak Birecik ve Kayaokay’ın tiyatro oyunlarını izlemek yerine, Türk Büyükelçiliği’ne başvurup Zagreb’i gezmek için turist rehberi talebinde bulundukları ortaya çıktı.

Zeljka Tureinoviç tarafından yazılan raporda “Türkiye devletinin itibarını zedeleyen bu beylerin bu durumunu takdirlerinize sunarım” ifadesi kullanıldı.

İşte Atay’ın paylaştığı yazı:

baris