Hilmi Özkök günah çıkarıyor: Biz FETÖ'yle ilgili karar aldık, gereğini yapmadılar

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ü dinledi.

Hilmi Özkök günah çıkarıyor: Biz FETÖ'yle ilgili karar aldık, gereğini yapmadılar

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ü dinledi. Komutanlığı döneminde, ordudaki Fethullahçı ve diğer dinci kadroları terfi ettirmekle eleştirilen Özkök, komisyondaki ifadesinde “Biz 2004 yılı MGK toplantısında FETÖ ile ilgili terör örgütü kararı aldık. Hükümet gereğini yapmadı.” dedi.

Özkök, 2008 yılında, bugün kumpas olarak nitelenen Balyoz davasına ilişkin, “Kasaptaki ete soğan doğramam. Büyüklerimden öyle duydum. Günü gelir konu olursa o zaman bakılır” ifadelerini kullanmıştı.

“Harp Okulu’nda namaz kılardık, ama bu kullanıldı”

Komisyonda konuşan Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök “Biz harp okulundayken namaz kılardık. Her terhis olan devrem mevlid okuturdu kışlada, şerbet dağıtırdı. Ama bu kullanıldı. Biz görevde iken dini konuların tamamen ayrı tutulmasını isterdik. Ben de inançlı bir insan olduğumu hiçbir zaman saklamadım; onun için de başıma çok sıkıntılar geldi. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır, kimse de görmemiştir. O ayrı, o ayrı” dedi.

“Hükümet gereğini yapmadı”

Darbe Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu twitter hesabından Hilmi Özkök’ün sözlerini paylaştı. Erdoğdu’nun aktardığına göre Özkök komisyonda “Biz 2004 yılı MGK toplantısında FETÖ ile ilgili terör örgütü kararı aldık. Hükümet bu kararının gereğini yapmadı.” dedi.