Hillary Clinton'dan ilk yorum: Trump ABD için iyi bir başkan olacaktır

"Hayal kırıklığına uğradığınızı biliyorum ama eminim, Trump ABD için iyi bir başkan olacaktır."

Hillary Clinton'dan ilk yorum: Trump ABD için iyi bir başkan olacaktır

ABD’de başkanlık seçimini Donald Trump’a kaybeden Demokrat aday Hillary Clinton, seçim yenilgisinin ardından destekçilerine yönelik beklenen konuşmasını yaptı. Oldukça duygusal olduğu gözlenen Clinton, “hayal kırıklığına uğradığınızı biliyorum ama eminim Trump ABD için iyi bir başkan olacaktır” dedi.

Clinton’ın konuşmasından diğer satır başları şu şekilde:

“Ülkemiz Obama’ya borçlu”

Barack ve Michelle Obama’ya teşekkür etmek istiyorum, ülkemiz size şükran borçlu. Biz size çok teşekkür ediyoruz, sizin bu zarif ve kararlı liderliğiniz için. Pek çok Amerikalı için çok anlamlıydı.

“Birlikte çalışmayı teklif ettim”

Donald Trump’ı aradım ve kutladım. Ülkemiz için onunla çalışmayı teklif ettim. Trump’ın önderlik etmesi için bir şans tanımalı ve ona karşı önyargılı olmamalıyız. Umuyorum ki tüm ABD’liler için başarılı bir başkan olacaktır. Sonucu kabul edip geleceğe bakmalıyız. Üstümüze düşen daha güçlü ve adil bir ülke için çalışmak. Kendimizi yorgun hissetmemeli ve gayretimizi kaybetmemeliyiz. Doğru olan için her zaman mücadele etmeye değer. Ben hala Amerika’ya inanıyorum ve inanmaya devam edeceğim. İnsanları etkilemeye çalışan tüm insanlar, sesleriniz duyuldu. Katkıda bulunan herkese 5 dolar bile olsa, katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Genç insanlarımıza şunu söylemek istiyorum, tüm yetişkin hayatımı inandıklarım doğrultusunda mücadele ederek geçirdim. Bazı acıtıcı başarısızlıklarım oldu. Birçoğunuz mesleki kabuğun başındasınız. Lütfen hiçbir zaman inanmayı bırakmayın ve inandıklarınız doğrultusunda mücadele etmekten vazgeçmeyin.

“Bu kayıp can yakıyor”

“Sizler gerçekten kalbinizle desteklediniz bu kampanyayı. Emekli asker için askerler için kampanya yapmış kişilerdiniz, bazılarınız için yeniydi. Şunu söylemek istiyorum, kimsenin bekleyemeyeceği kadar mükemmel bir kampanya yaptınız.  Bu kayıp can yakıyor, asla doğru olan için mücadele etmeyi bırakmayın. Sizlerin kazananı olmaktan daha gurur verici bir şey yok bu hayatta.”