Hillary Clinton zatürre oldu

Son dönemde süreklileşen öksürük krizleri nedeniyle gündemde olan Hillary Clinton'a teşhis konuldu.

Hillary Clinton zatürre oldu

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, New York kentinde dün düzenlenen 11 Eylül anma törenleri sırasında rahatsızlandı. “Aşırı sıcaktan fenalaştığı” açıklanan 68 yaşındaki siyasetçi, yanındakilerin yardımıyla araca bindirilerek, kızının evine götürüldü. Saatler sonra doktorundan gelen açıklamada, Clinton’a Cuma günü zatürre teşhisi konduğu belirtildi. Amerikan kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olaydan önce yapılan son ankette Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Trump’ın 5 puan önünde görünüyordu.

Törenler sırasında bayıldığı ve yakındaki bir hastaneye kaldırıldığı iddia edilen Clinton’ın durumuyla ilgili ilk açıklama, 68 yaşındaki başkan adayının sözcüsü Nick Merrill’den geldi.

Merrill tarafından CNN International’a yapılan açıklamada, 1.5 saat boyunca kaldığı törende Clinton’ı “hararet bastığı” ve bu yüzden dinlenmek üzere kızının dairesine geçtiği belirtildi. Merrill, “Sayın Clinton şu an çok daha iyi hissediyor” dedi.

“Harika hissediyorum” diyordu

Kızı Chelsea’nin Manhattan’daki dairesinden çıkarken görüntülenen Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton ise gazetecilere, “Harika hissediyorum” demekle yetindi. Clinton, istirahatine New York’taki kendi evinde devam etti.

Daha sonra ise Clinton’ın törenden ayrılırken araca bindirildiği anın görüntüleri bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Görüntülerde Clinton’ın ayakta güçlükle durduğu ve düşme tehlikesi geçirdiği görüldü. Clinton’ın ekibinden bir kişi, 68 yaşındaki siyasetçinin sol kolunu tutarak ayakta durmasına yardımcı oldu.

Son dönemde sürekli öksürmesi gündemdeydi

Clinton’ı New York’taki evinde muayene eden doktoru Lisa Bardack, Demokrat adayın zatürre olduğunu açıkladı. Bardack, Cum günkü teşhisin ardından antibiyotik tedavisine başlandığını ancak 11 Eylül törenlerinde Clinton’ın vücudunun susuz kaldığını söyledi.

Açıklamada, “Clinton’da alerjilerinden kaynaklanan öksürük şikâyeti vardı. Öksürüğün uzaması sonucu yapılan incelemede zatürre teşhisi konuldu. Antibiyotik tedavisine başlandı ve kendisine programını yeniden düzenlemesi ve istirahat etmesi tavsiye edildi” denildi.

Clinton, rahatsızlığı nedeniyle California programını iptal etti.