Hillary Clinton Güney Karolina'da kazandı

ABD'de Demokrat Parti başkan adaylığı yarışında Güney Karolina'da yapılan ön seçimler Hillary Clinton'ın büyük bir galibiyetiyle sona erdi.

Hillary Clinton Güney Karolina'da kazandı

ABD’de Demokrat Parti başkan adaylığı yarışında Güney Karolina’da yapılan ön seçimler Hillary Clinton’ın büyük bir galibiyetiyle sona erdi. Ön seçimlerde, Hillary Clinton oyların yüzde 73’ünü ve 39 delegeyi kazanırken, Bernie Sanders oyların ancak yüzde 27’sini ve 14 delegeyi kazanabildi.

Daha önce Iowa ve Nevada’da zorlu bir rakip olarak gözüken ve New Hampshire’da beklenenin de ötesinde bir seçim galibiyeti alan Bernie Sanders, başta Afrikalı Amerikalılar olmak üzere azınlıkların oylarını alamaması nedeniyle artık daha zayıf bir aday olarak görülüyor.

Salı günü 11 eyalette yapılacak ön seçimler öncesinde alınan bu galibiyet Clinton’ı mutlak olarak öne çıkartırken, Güney Karolina’da seçim sonuçlarının ortaya çıkmasıyla yaptığı “zafer konuşması”nda Clinton, “Bu kampanya artık ulusal oluyor” diyerek önümüzdeki ön seçimlerin bir formalite haline geldiğini ima etti.

Bernie Sanders ise henüz teslim olmamakla birlikte neredeyse sadece beyazlara ve gençlere dayanan oy tabanını genişletebilmek için bir yol bulamadığı sürece özellikle güney eyaletlerinde benzer sonuçlarla karşılaşacağı öngörülüyor.