Hilafet çağrısı yapılan belediye aracı için şaka gibi açıklama

AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin aracından yapılan hilafet çağrısı için, belediyeden açıklama geldi.

Hilafet çağrısı yapılan belediye aracı için şaka gibi açıklama

AKP’li Üsküdar belediyesinin aracından yapılan hilafet çağrısı için, belediyeden “Aracı başkasına tahsis ettik. Bizimle alakası yok açıklaması yapıldı.

Üsküdar’da Halep’teki cihatçı çetelerin Suriye ordusu karşısında uğradığı kesin hezimet sonrası düzenlenen bir ‘miting’de, belediyenin aracından “En kısa zamanda İslam birliğini yeniden tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz” anonsu yapılmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun “bu anayasal bir suçtur” diyerek paylaştığı göüntülerde, videoda belediyeye ait aracın resmi plakalı olduğu görülüyordu.

Araçtan yapılan anonsta “Irak, Mısır ve Suriye’de bu kanlı zillete düşmüş günlerden kurtulmamız için en kısa zamanda İslam birliğini tekrar tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz. Cenabı Allah’ın ‘Ey müminler, toparlanın, Allahın ipine sımsıkı sarılın, ayrılığa düşmeyin’ emrini yerine getirmediğimiz sürece İslam dünyasından, işgal, zulüm, kan, gözyaşı asla eksik olmayacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Belediye’den açıklama

Skandal görüntüyle ilgili olarak, bidebunuizle.com‘a konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Basın Danışmanı Muhammed Akaydın, “Görüntülerdeki aracı biz başkasına tahsis ettik. Belediyemizle alakası yok. İsteyenlere böyle araç tahsisi yapıyoruz” dedi.