Hilafet çağrısı için Üsküdar Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu!

Üsküdar Belediyesi'ne ait bir aracın hoparlöründen "hilafet çağrısı" yapılması yargıya taşındı.

Hilafet çağrısı için Üsküdar Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu!

Üsküdar Belediyesi’ne ait bir aracın hoparlöründen “hilafet çağrısı” yapılması İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de taşındı. Belediye’nin CHP’li Meclis üyesi Banu Gün Öztürk, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Banu Gün Öztürk, Üsküdar’da Halep için düzenlenen mitingde belediyenin aracından hilafet çağrısı yapılması iüzerine, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve anonsu yapan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İBB Meclisi gündemine de taşındı

Konuyu İBB Meclisi gündemine taşıyan CHP’li Meclis üyesi Ercan Erdem, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, kamu görevinde, araç ve gereci suçta kullanmanın suç olduğunu ifade etti. Belediye Başkanlarını ve meclis üyelerini kamu araçlarının kullanımı konusunda uyaran Erdem, “Üsküdar’da 13 Aralık gecesi Halep için düzenlenen mitingde belediyenin aracından ‘En kısa zamanda İslam birliğini yeniden tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz’ ifadesi kullanıldı. Belediyenin aracından bu anonsun yapılması tehlikelidir ve aynı zamanda suçtur. Bu cümle ve konuşmalar bende kayıtta var. Üsküdar Belediye Başkanı’nın böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Sadece konuya dikkat çekmek istedim” şeklinde konuştu.

Hilmi Türkmen: Alakamız yok

Hilafet çağrılarının Üsküdar Belediyesi’ne ait araçtan yapılması üzerine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen bir açıklama yaptı. Hürriyet‘e konuşan Türkmen “Belediyeyle alakası yok. Sivil toplum kuruluşları teröre lanet ve Halep’e destek için bir araya gelmişler, o sözler oradaki konuşmalardan bir bölüm” dedi. Türkmen, miting alanında görülen belediye aracının da tesadüfen orada olduğunu söyledi.

Ancak Belediye’nin Basın Danışmanı Muhammed Akaydın’ın sözleri Başkan Türkmen’i yalanlıyor. Akaydın, hilafet çağrısı yapılan araçla ilgili “Görüntülerdeki aracı biz başkasına tahsis ettik. Belediyemizle alakası yok. İsteyenlere böyle araç tahsisi yapıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2016/12/16/hilafet-cagrisi-yapilan-belediye-araci-icin-saka-gibi-aciklama/

http://gazetemanifesto.com/2016/12/14/video-akpli-belediyenin-aracindan-hilafet-cagrisi/