HGS ve OGS'ye yeni zamlarla birlikte yeni düzenleme

HGS ve OGS'ye yeni düzenlemeler getirildi.

HGS ve OGS'ye yeni zamlarla birlikte yeni düzenleme

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, HGS ve OGS’ye yeni düzenlemeler getirildiğini, kaçak geçişlerde araç sahibinin SMS ile uyarılacağını, eksi bakiye de kaçak yazılmayacağını söyledi.
Her ihlalli geçişin SMS ile uyarılacağını kaydeden Yıldırım, “12 günlük süre var. Bu süre içinde ödemesini yaparsa ceza kaldırılıyor, yapmazsa mecburen ödeyecek. Ayrıca etiketlerden arızalı olanların değiştirmesini yapıyoruz. Sadece posta çeki hesabına göre geçiliyordu, eksi bakiyede kaçak yazılıyordu. Şimdi bankalarla anlaşma yapılıyor, eksi bakiyede de kaçak yazmayacak. Bu şekilde sistem, ıslah olmuş olacak” diye konuştu.

Yeni yılda köprü ve otoyol geçişlerine yüzde 39 zam

2016 yılının ilk günlerde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan köprü vе otoyol geçişlerine ilişkin yеni ücrеt tаrifesiyle yapılan yüzde 16’lık zamma bir de yüzde 20’lik OGS/HGS indirimin kaldırılması eklenince toplam zam oranı yüzde 39’a çıkmıştı.. Böylece otoyollarda OGS ve HGS ile en kısa mesafede 1.8 TL olan geçiş ücreti yüzde 16’lık zam ve yüzde 20’lik indirimin kaldırılmasıyla 2.5 TL’yi buldu. Bu da yüzde 38’lik zamma tekabül ediyor. Köprülerde ise 3.4 TL olan geçiş ücreti indirimin kalkması ve yüzde 16 zamla 4 lira 75 kuruşa yükseldi. Bu da ücretlerin yüzde 39 arttığı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da aracın ön plakasına uzaktan kumanda ile hareketli bir düzenek takılarak boğaz köprülerinden para ödemeden geçmek veya EDS kameralarına yakalanmamak isteyen sürücü, Trafik Denetleme Sivil ekipleri tarafından yakalanması sonrasında sürücünün aracı trafikten men edilmişti.