'Helal otel' rezaleti: 6 yaşındaki çocuktan tahrik oluyorlar!

İslami esaslar göre düzenlenen otellerde akıllara durgunluk veren kurallar var

'Helal otel' rezaleti: 6 yaşındaki çocuktan tahrik oluyorlar!

“İslami yaşam” ve “helal” adı altında milyarlarca dolarlık rant pazarı yaratan vurguncular, son yıllarda islami-muhafazakar tatil adı altında, zenginleşen islamcı sermaye sahiplerinin eğlence ihtiyacını da unutmuyor.

Helal puanlamasını uluslararası otelcilik literatüründe yer alan yıldız yerine hilal ile yapan islami otel sektöründe hizmet veren yüze yakın tesis bulunuyor. AKP iktidara geldiğinde 5 adet olan bu tesislerin şu anda yaklaşık 20.000 yatak kapasitesine sahip olduğu tahmin ediliyor.

Otelin “helal” sertifikasına sahip olabilmesi için hiçbir şekilde alkol satışı ya da tüketimine izin verilmemesi, kadın ve erkekler için yüzme ve ibadet alanlarının ayrılması gibi kriterler bulunuyor.

Asıl dikkat çekici olan ve helal otellerin kullanım şartları arasında gizlenmiş bir ayrıntı var ki, gerçekten tüyleri diken diken ediyor: 6 yaşındaki çocuklar “karşı cins” olarak tanımlanıyor ve erkekse kadın havuz-plajlarına, kızsa erkek havuz ya da plajlarına alınmıyor!

İşte bu korkunç koşulların yer aldığı web sitelerinden örnekler:

TATİLBUDUR.COM (1453 BODRUM RESORT):

tatil-budur

İSLAMİOTEL.COM (ANGEL’S MARMARİS PENİNSULA)

Bu otelin “premium” konseptinde hizmet verdiğini ve ortalama fiyatın kişi başı günlük 2000 TL’den başladığını hatırlatalım!

islamiotelcom