HDP operasyonunda tutuklanan milletvekilleri kimler?

HDP'ye dönük operasyonda tutuklanan milletvekilleri.

HDP operasyonunda tutuklanan milletvekilleri kimler?

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak, Ziya Pir, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, İdris Baluken, Leyla Birlik ve İmam Taşçıer gözaltına alındı. Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir ve İmam Taşçıer adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, milletvekilleri Abdullah Zeydan, Selma Irmak, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan tutuklandı.

Dün gece yarısı gözaltına alınan HDP Eşgenel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkında çıkarıldıkları mahkemede tutuklama kararı verildi.

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında, HDP’li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı. Saat 01:00’da başlatılan operasyonda Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri; Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan, İmam Taşçıer, Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk, Nihat Akdoğan hakkında gözaltı kararı verildi. Sarıyıldız, Öztürk ve Akdoğan’ın yurt dışında olduğu öğrenilirken diğer isimler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan vekillerden Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir ve İmam Taşçıer serbest bırakılırken,  HDP Eşgenel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Grup Başkanvekili İdris Baluken, milletvekilleri Ferhat Encü, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Leyla Güven ve Leyla Birlik tutuklandı.