VİDEO | HDP’li Beştaş'tan Meclis'te kelepçeli protesto

HDP'li Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasını Meclis Genel Kurulu'na getirdiği 'kelepçe' ile protesto etti.

VİDEO | HDP’li Beştaş'tan Meclis'te kelepçeli protesto

HDP’li Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasını Meclis Genel Kurulu’na getirdiği ‘kelepçe’ ile protesto etti. Beştaş kelepçeyi ilk önce başbakanın genel kurulda oturduğu sıraya, daha sonra da kürsüye bıraktı.

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulu’nda Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin konuştu.

Gözaltıların hukuksuz olduğunu söyleyen Beştaş, “Yargı tamamen Saray’ın denetiminde, gözetiminde emir ve talimatlarıyla iş yapmaktadır” dedi. Türkiye’nin artık bir hukuk devleti olmadığının altını çizen Beştaş, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Anayasa’yı her gün, her dakika çiğnemektedir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı -siz ‘Yargı bağımsızdır’ diyorsunuz- her gün yargıya müdahale eden sözler sarf etmektedir, ‘Anayasa Mahkemesinin kararlarına saygı duymuyorum’ demektedir. Mahkeme kararlarını engellemek için, yargıyı etkilemek için binlerce hâkim ve savcıyı tutuklattınız, kanun hükmünde kararnamelerle yaptınız bunu ve şu anda yargı -hiç kimse aksini iddia etmesin, bunu somut olarak biliyoruz- tümüyle sarayın ve AKP iktidarının denetiminde, gözetiminde, emir ve talimatlarıyla iş yapmaktadır” diye konuştu.

İşte Beştaş’ın protestosu: