HDP'li belediyelere kayyum iddiası!

Diyarbakır’daki Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığı, başkanların yerine kaymakamların geldiği belirtiliyor.

HDP'li belediyelere kayyum iddiası!

Diyarbakır’daki Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığı öne sürüldü.

Kayyum olarak belediyelere ilçelerde görev yapan kaymakamların atandığı belirtilirken, 9 il genel meclis üyelerinin yerine de yeni atamaların yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da, “Şu anda bir görevlendirme ve atama yok” dedi.

Habertürk’ten Veysi İpek‘in haberine göre, Ankara’da bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy “Şu anda kayyum ataması yapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır’a döndüğümde değerlendirliecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok” ifadelerini kullandı.

Valilik’ten açıklama

Diyarbakır Valiliği, Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri’ne kayyum atandığına dair haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmadığını belirtti. Açıklamada, “08.09.2016 perşembe günü, birçok basın kuruluşunda Sur ve Silvan ilçelerimizde Belediye Başkanlığına Kayyum atandığı yönünde haberlere yer verilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır. Kayyum ataması yapıldığı takdirde açıklamada bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.