HDP'den "İki şartla başkanlığa destek veririz" sözlerine düzeltme

HDP Sözcüsü Yılmaz Bilgen, HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım'ın 'başkanlık sistemine destek için iki şartımız var' sözlerine açıklama yaptı.

HDP'den

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, AKP ve MH’’nin Meclis’e getirdiği anayasa değişikliğine ilişkin olarak ancak iki şartla destek verebileceklerini belirtmişti.

Yıldırım, Kürtlere statü ve anadilde eğitim hakkının Anayasal olarak güvenceye alınması şartıyla ‘başkanlık sistemine’ “Hayır” demeyeceklerini söylemişti.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Yıldırım’ın basına yansıyan sözleri üzerine açıklama yaptı. Bilgen, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Milletvekilimiz Kadri Yıldırım’ın eski bir açıklamasından alıntı yapılarak haber yapılmıştır partimizin mevcut paketle ilgili tutumu nettir.” ifadelerini kullandı.

Ancak bununla birlikte bahsi geçen açıklama K24 televizyonuna verilen bir demeçte yer alıyor. İlgili yayın organı bununla ilgili bir videoyu dün gece haberleştirmişti. Ancak ne kanal, ne de Yıldırım konu ile ilgili henüz başka bir açıklama yapmadı.

http://gazetemanifesto.com/2016/12/19/hdp-milletvekili-baskanlik-sistemini-iki-sartla-destekleriz/