HDP'den gözaltı açıklaması: 15 Temmuz'un neden 'Allah'ın lütfu' olduğu ortaya çıktı

HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınması sonrası HDP ve DBP'den ilk açıklama geldi.

HDP'den gözaltı açıklaması: 15 Temmuz'un neden 'Allah'ın lütfu' olduğu ortaya çıktı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil olmak üzere çok sayıda milletvekilinin gözaltına alınması sonrası HDP ve DBP’den ilk açıklama geldi.

ANF’ye açıklama yapan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “15 Temmuz’un neden ‘Allah’ın lütfu’ olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bir gecede yapılan operasyonu kimse ‘bağımsız yargı’ diye izah edemez. Bu, doğrudan doğruya darbenin bir siyasi operasyon olarak devamıdır” dedi.

Bilgen, halkı demokratik tepkisini göstermeye çağırarak, “Bunun karşısında gösterilecek demokratik tepki ve duyarlılık, sürecin bundan sonraki kısmını belirleyecektir” diye konuştu.

DBP: AKP darbesi devam ediyor

Gözaltılara ilişkin DBP’den yapılan açıklamada ise “AKP darbesi devam ediyor. 6 milyon oy almış Türkiye’nin 3. büyük partisinin eş genel başkanları dahil milletvekillerinin gözaltına alınması halk iradesine darbedir. Asla kabul edilemez. Tüm halkımızın, demokrasi güçlerinin darbeye karşı tavır koyma zamanıdır. Halk iradesini gasp edenler asla başarılı olmayacaktır. DBP olarak halkımızı ve tüm demokrasi güçlerini faşizme karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz” denildi.