HDP'den Altan Tan eleştirisi

HDP Kadın Meclisi sözcüsü Besime Konca, Altan Tan'ın Ensar Vakfı'na ilişkin "Bu olay bir kurumun tümünü bağlamaz" sözlerini eleştirdiklerini açıkladı.

HDP'den Altan Tan eleştirisi

HDP Kadın Meclisi sözcüsü Besime Konca, Altan Tan’ın Ensar Vakfı’na ilişkin “Bu olay bir kurumun tümünü bağlamaz” sözlerini eleştirdiklerini açıkladı.

Konca, HDP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında HDP milletvekili Altan Tan’ın Ensar Vakfı’na ilişkin sözleri nedeniyle açıklama yaptı.

Altan Tan’ın Ensar Vakfı’na ilişkin, “Bu olay bir kurumun tümünü bağlamaz” sözlerini değerlendiren Konca, kamuoyunda bu konunun tek tek bireylerin açıklama yapıp politik malzeme haline getirilmesi değil, sorumluların derhal açığa çıkartılması gerektiğini söyledi.

Konca “Altan Tan’ın Ensar Vakfı’na ilişkin açıklamalarını eleştiriyoruz. Bunu parti olarak ve Kadın Meclisi olarak o günden bu güne kadar takip ettik. Parlamentoda bu ağır suçun araştırılması için önerge verdik. Araştırma komisyonunun kurulması noktasında çalışmalarımız oldu. Fakat önergede bu ağır suçun faili olmadıkları adına tecavüzü araştırmama adına ellerini kaldırma çok büyük bir sorumluluktur. Faili oldukları birçok suça ilişkin tutumlarını da ortaya koydular. Bugüne kadar cinsel istismara, kadına yönelik şiddette Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a kadar ciddi anlamda arkasında duruldu. Hukuk yerine getirilmedi. Bunların üstü örtüldü” diye konuştu.