HDP'den açıklama: Hükümeti uyarıyoruz

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'li 8 vekil hakkında zorla getirme kararı ile ilgili iktidara çağrıda bulundu.

HDP'den açıklama: Hükümeti uyarıyoruz

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP’li 8 vekil hakkında zorla getirme kararı ile ilgili iktidara çağrıda bulunarak, “AKP hükümetini de uyarıyoruz. Sakın ola ki milletvekillerimize yönelik bu çılgınca arayışların peşine düşmeyin, önümüzdeki süreç açısından var olan toplumsal gerilimi artırmayın.” dedi.

Aralarında HDP’li vekillerin de bulunduğu 50 kişilik bir grubun başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemine de değinen Baluken, “Arkadaşlarımızın başlatmış olduğu açlık grevi Türkiye’deki bütün farklı kimliklerin, halkların, inançların özgürlüğünü de yakından ilgilendiriyor” dedi.

Baluken’in açıklamalarının devamı şöyle:

“Milletvekillerinin polis zoruyla mahkemeye götürülmesi kararı da tam da darbecilerin darbe gecesi planladığı bir eylemdir. İşte Erdoğan ve AKP de şimdi talimatla aldırmış oldukları bu kararla kesintisiz bir darbe sürecini devam ettireceğinin işaretlerini, mesajlarını bize veriyor. Milletvekillerimiz hakkındaki bu kararları kimler aldı, KCK operasyonları dediğiniz operasyonları kimler planladı, kimler o iddianameleri hazırladı, kimler o kararı verdi?

O operasyonu yapan polisler, iddianameyi hazırlayan savcılar ve kararı veren mahkeme heyetlerinin neredeyse tamamı şu anda cezaevinde.

AKP hükümetini de uyarıyoruz. Sakın ola ki milletvekillerimize yönelik bu çılgınca arayışların peşine düşmeyin, önümüzdeki süreç açısından var olan toplumsal gerilimi artırmayın.”