HDP milletvekilleriyle ilgili kılıf hazır, sıra minarede

Ahmet Davutoğlu, HDP'li milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık fezlekelerinin bütçe görüşmelerinin ardından TBMM'de görüşüleceğini açıkladı.

HDP milletvekilleriyle ilgili kılıf hazır, sıra minarede

Ahmet Davutoğlu, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da olduğu HDP’li milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık fezlekelerinin bütçe görüşmelerinin ardından TBMM’de görüşüleceğini açıkladı.

Davutoğlu, fezlekelerin TBMM’deki bütçe görüşmeleri sonrası görüşüleceğini belirtirken “Tutuklama nasıl olacak?” sorusuna “İlla meclis içinde olması gerekmiyor” yanıtını vererek görüşmeler sonrası AKP’nin atacağı adıma ilişkin de kararını açıklamış oldu.

“Meclis kürsüsünde konuşan kişi bütün millet adına konuşur, suç teşkil edecek olaylara ilişkin konuşulmaması gerekir.” diyen Davutoğlu HDP’li milletvekilleri ile ilgili fezlekelerin Meclis Başkanlığına gönderildiğini ve bütçe görüşmeleri sonrasında ele alınacağını belirtti.

Davutoğlu, “Fezleke konusu sadece AK Parti meselesi değil, burada Meclis’in onuru söz konusudur. Bütün partilerin dokunulmazlık çerçevesinde mutabakata varması gerekir. Hukuki süreç işletilmeli, kimsede suçluyken mağdur kimliğine bürünmemelidir. Terörle mücadelede bu kadar kararlı olacağımızı tahmin edemediler.” diyerek CHP ve MHP’ye de AKP’nin dokunulmazlıklar konusunda mesaj verdi.

Selahattin Demirtaş’ın “Cuma namazı çağrısı” ve ve Osman Baydemir’le birlikte geçtiğimiz Cuma günü namaza katılımına ilişkin de “Silopi’de dün 5 saatten fazla kaldım, ben cuma namazında halkımla beraberdim. Daha önce minarelerden marş çaldıranlar cuma namazını hatırladılar nedense.” ifadelerini kullanan Davutoğlu “Biz bu ülkede teröre izin vermeyeceğiz.” dedi.