HDP Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındı

İstanbul’da gözaltına alınan HDP milletvekili Hüda Kaya, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kaya’nın Beyazıt’ta düzenlenen OHAL ve KHK karşıtı eyleme katıldığı sırada gözaltına alındığı, buradan Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü öğrenildi. Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Kaya’nın Diyarbakır’da gerçekleşen “Demokratik İslam Kongresi” basın toplantısına katıldığı için başlatılan soruşturma kapsamında hakkında çıkartılan ‘zorla getirme kararı’... View Article

HDP Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındı

İstanbul’da gözaltına alınan HDP milletvekili Hüda Kaya, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kaya’nın Beyazıt’ta düzenlenen OHAL ve KHK karşıtı eyleme katıldığı sırada gözaltına alındığı, buradan Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü öğrenildi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Kaya’nın Diyarbakır’da gerçekleşen “Demokratik İslam Kongresi” basın toplantısına katıldığı için başlatılan soruşturma kapsamında hakkında çıkartılan ‘zorla getirme kararı’ nedeniyle gözaltına alındığını açıkladı.