HDP lideri Demirtaş ve 2 vekil ifadeye çağrıldı

HDP lideri Demirtaş'ın ifadeye çağrıldığı öğrenildi

HDP lideri Demirtaş ve 2 vekil ifadeye çağrıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadeye çağrıldı.

DİHA’nın haberine göre; dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair Anayasa değişikliği sonrası fezleke dosyalarının savcılıklara ulaşmasının ardından Demirtaş’a, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında talimatla ifade vermesi tebliğ edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün Demirtaş’a soruşturma kapsamında talimatla ifade vermesi için bildirimde bulundu.

Soruşturma gerekçesi ‘vahşet bodrumları’

Demirtaş’ın ifadeye çağrıldığı fezlekenin konusu Mersin’de 27 Şubat Cumartesi günü partisinin Akdeniz ilçe örgütü tarafından organize edilen etkinlikte yaptığı konuşmalardan oluşuyor. Konuşmasında bölge kentlerindeki abluka ve yıkımlara tepki gösteren Demirtaş’ın Cizre’deki “vahşet bodrumlarında” yaşanılanlara ilişkin olarak kullandığı ifadeler “devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçu kapsamında değerlendirilerek, soruşturma açıldı.

2 vekil daha çağrıldı

Demirtaş’ın yanı sıra HDP Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Bedran Öztürk’ün da dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından dün ifadeye çağrıldıkları öğrenildi. Ağrı’daki bir soruşturma dosyası kapsamında Taşdemir ve Öztürk’ün talimatla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade vermesi tebliğ edildi. Vekillerden 10 gün içerisinde ifadeye gelmeleri istendi.

Geçen hafta 3 vekil çağrılmıştı

Geçtiğimiz hafta içerisinde de HDP’li milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik Özkan ve Ayhan Bilgen de telefonla ifadeye çağrılmıştı. Ancak HDP’liler “dokunulmazlık darbesi” sonrası yaptıkları açıklamayla deklare ettikleri gibi ifade vermeye gitmedi