"HDP iktidar ve PKK arasında tost yapılıyor"

AKP'nin kurucularından, HDP Mersin Milletvekili Fırat, Kürt sorunu ve partisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin AKP ve PKK arasında sıkıştırıldığını öne sürerek, “İki taraftan sıkıştırılmış adeta tost yapılıyor HDP. Buradan yola çıkarak insanın aklına ‘İktidar ile PKK arasında bir ilişki mi var’ sorusu geliyor” dedi.

AKP’nin kurucuları arasında yer alan, hatta bir dönem partide iki numara olan, ancak daha sonra HDP’ye geçen Fırat, HDP Eş Genel Başkan Demirtaş’ın “PKK’yi bir terör örgütü olarak görmüyoruz” açıklamasını eleştirirken, açıklamalarda yaşanan ‘hassas dönem’in dikkate alınması gerektiğini söyledi. Sputnik’ten Yavuz Oğhan‘a konuşan Fırat’ın açıklamalarının o bölümü şöyle:

“Bana göre de biraz daha dikkatli olmasında fayda var. Açıklama düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilebilir ama ortam belli, sürekli şehit haberleri geliyor ve bu atmosferde siyasi bir kimliğe sahip olunca daha dikkatli olmak gerekiyor. Ama diğer taraftan Türkiye’de medyanın durumu da belli. Her türlü şiddet eylemi kınanmasına hatta lanetlenmesine rağmen bunlar medyada yer almıyor. Herhangi bir açıklamanın sansasyon yaratacağına inanılan bölümü yalan yanlış büyütülüyor. Bütün iyi şeyler bir yana oluyor, onlara ambargo uygulanıyor, bir şey söylerseniz bu katlanarak, büyütülerek manşetlere yerleştiriliyor, TV kanallarında yer alıyor.

“HDP tost yapılıyor”

“İki taraftan sıkıştırılmış adeta tost yapılıyor HDP. Buradan yola çıkarak insanın aklına ‘İktidar ile PKK arasında bir ilişki mi var’ sorusu geliyor. PKK’ya gösterilen tepkiden daha çoğu iktidar partisi tarafından HDP’ye gösteriliyor. Her yapılan saldırıyı lanetliyoruz, her yapılan saldırıda, her türlü teşebbüste de bulunuluyor, icap ediyorsa Kandil’e de gidiliyor. Doğru yapılmadığı net şekilde ifade ediliyor. Ama devlet yetkililerine bakın hedefte PKK yok, varsa yoksa HDP. Sanki bombayı patlatan, silahla eylem yapan o.”