"Hayvan dostu" Rektör: Ege Üniversitesi'nde köpek katliamına değil protestoya soruşturma

Ege Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaşanan köpek katliamına değil protestoya savunma istendi.

Ege Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaşanan köpek katliamını protesto eden 11 öğrenciden savunmaları istendi.

Daha önce AKP’den milletvekilliği adaylığı gündeme gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın oluruyla başlatılan soruşturmada fakülte dekanları öğrencilerden “köpek katliamının protesto edilmesi ve marjinal gruba mensup şahıslar tarafından slogan atılması” eylemleriyle ilgili 2 Mayıs’a kadar savunmalarını sunmaları istendi.

Yılmaz, Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün 2 yıl 1 ay hapse mahkum edildiği ceza davası bir öğrencinin “Öğretim hakkını engellediği” iddiasıyla yaptığı şikayette yargılama izni de vermişti.

İşte o savunma istemi yazısı;

 

 

15 köpeğin katledilmesi unutuldu

Geçtiğimiz yıl 15 Mayıs’ta Ege Üniversitesi kampüsünde, etrafa bırakılan zehirli kıymaları yiyen 15 köpek katledilmişti.

15 Mayıs günü öğle saatlerinde, Ege Üniversitesi Kampüsü Diş Hekimliği Fakültesi otoparkında iki köpeğin, öğrenciler tarafından ölmek üzereyken bulunması üzerine ortaya çıkan olaydan sonra yapılan araştırmada, gazete üzerine konulan zehirli kıyma bulunmuştu.

Zehirli kıymayı yiyen 15 köpeğin öldürüldüğü tespit edilirken, 10’a yakın köpek de zehirlendiği için veterinere götürülmüştü. Kampüs içerisinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarından zehirli kıymaları bıraktığı ileri sürülen Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde tekniker olarak görev yapan L.S. ise yakalanmış, ancak tutanak tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Öğrenciler hayvan katliamına sessiz kalmamıştı

Ege Üniversitesi öğrenciler, yaşanan bu olaylar nedeniyle suç duyurusunda bulunurken kampüs içerisinde de bir protesto düzenlemişlerdi. Polis ve üniversiteye bağlı özel güvenlik ekiplerince engellenene kadar da herhangi bir sorun yaşanmadan protestolarını sürdürmüşlerdi.

İzmir Barosu da destek vermişti

Bu arada köpeklerin itlaf edilmesinden sonra İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da harekete geçmişti. Komisyon Başkanı Burcu Karakoç, “Orada öğrenci ve personelden suç duyurusunda bulunanlar oldu. Biz de Baro olarak müdahil olacağız. Devamında davayı takip edeceğiz. Köpeklerin zehirlenmesi değil sadece oradaki konu, halk sağlığına karşı da suçlar işlendiğini düşünüyoruz. Bunun için de yine dava açılmasına çalışacağız” demişti.