Hayko Bağdat, Adnan Oktar'ın iftarında

"Yetmez ama evet" sloganının mucidi Hayko Bağdat, Adnan Oktar'ın iftarına katıldı

Hayko Bağdat, Adnan Oktar'ın iftarında

“Yetmez ama evet” sloganının mucidi olmakla övünen Diken.com.tr yazarı Hayko Bağdat, gerici Adnan Oktar’ın iftar yemeğinde boy gösterdi.

Evrim karşıtı yürüttüğü propagandayla bilim düşmanlığı yapan ve bilim savunucularına açtığı davalarla bilinen, programlarında ‘kedicik’ diye tabir edilen kadın mankenlerle ‘dini’ programlar yapan Adnan Oktar, İstanbul Beşiktaş’taki Çırağan Sarayı’nda iftar yemeği verdi. Bir çok ‘ünlü’ simanın yer aldığı organizasyonda, yazılarına Diken.com.tr’de devam eden eski Taraf Gazetesi yazarı Hayko Bağdat da vardı.

hayko

Hayko Bağdat, iftara katıldığını Twitter adresinden de açıkladı. Bağdat, “Bu arada ben iftara gittim bugün. Adnan Oktar ile de tanıştım. Ben iyi bir insanmışım dedi :)” diye yazdı ve Oktar’ın yanındaki ‘kedicik’lerden Tülay Kumaşçı’nın da tweetini retweetledi.

‘YAE mucitliği’yle övünmüştü

Bağdat, 2010 anayasa referandumunda liberallerce kullanılan “Yetmez ama evet” sloganının mucidi olmakla övündüğünü söylemişti. Bir dönem AKP’nin solcusu DSİP’in kimliğini de taşıyan Bağdat’ın, ayrıca 2013 Haziran Direnişi döneminde polis telsizinden halka yaptığı “sakin olun” çağrısı da hafızalardaki yerini koruyor.

‘Hayko Bağdat efendi bir delikanlı’

Saray’daki iftara katılan Hayko Bağdat’ın Adnan Oktar’dan daha önce ‘övgü’ aldığı biliniyor. Oktar kendisine ait A9 televizyonundaki programında Bağdat için “marksist, ateist ama efendi, dürüst bir delikanlı” ifadelerini kullanmıştı. Komünizm düşmanı tarikatın lideri Oktar, sosyal medyada ve televizyon ekranlarında, geleneksel sol ile bir ilgisi olmamasına rağmen Türkiye soluna ‘akıl hocalığı’ yapmasıyla meşhur Bağdat’ın ‘marksist’ kimliği için “mühim olan vahşeti dehşeti kabul etmemesi” demişti.