Havalimanı saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 44'e yükseldi

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi

Havalimanı saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 44'e yükseldi

Atatürk Havalimanı’na gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 44’e yükseldi.

Saldırının IŞİD tarafından düzenlendiğine yönelik belge ve bulgular olduğunu bildiren Ala, Meclis’te terör saldırısıyla ilgili bilgileri paylaşarak, “Şu ana kadar 9’u Türk olmak üzere 4’ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı. Canlı bomba intihar eylemini gerçekleştiren 3 kişiden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna intihar bombacısı 3 kişi dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişidir. Bu 43 kişiden 19’u yabancıdır” dedi.

Yaşamını yitiren 43 kişiden 13’ü yabancı

İçişleri Bakanı Ala, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda bilgilendirme yaptı. Saldırıyla ilgili milletvekillerine açıklamalarda bulunan Ala, hayatını kaybedenlerin sayısının 43’e yükseldiğini bildirerek, “İstanbul’da meydana gelen bombalı intihar saldırısında şu ana kadar 9’u Türk olmak üzere 4’ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı. Canlı bomba intihar eylemini gerçekleştiren 3 kişiden 1’isinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna intihar bombacısı 3 kişi dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişidir. Bu 43 kişiden 19’u yabancıdır” ifadelerini kullandı.

‘Kullanılan patlayıcılar RDX, TNT, PTN karışımı fabrikasyon tipi’

Havalimanındaki terör saldırısının seyri hakkında bilgileri paylaşan Ala, canlı bomba saldırılarının nasıl gerçekleştirildiğini şöyle anlattı: “Bir taksiyle gelmişlerdir 3 kişi. Bir terörist Dış Hatlar Geliş Terminali’ne doğru gitmekteyken polis tarafından durdurulmak istenmiş, polise ateş açarak, bu terörist yaralamış ardından otoparkın merdivenlerin aşağıya inerek, kendini patlatmıştır. İkinci ve üçüncü terörist ise Dış Hatlar Giriş katına girer girmez etrafa ateş ederek, ters istikametlere koşmuşlar. Çünkü bariyerleri ve oradan girişin aksi takdirde mümkün olmadığını biliyorlar. Birisi kendini orada patlamış, polis tarafından vurulmuş, yerdeyken kendini patlamıştır. Üçüncü terörist de panikle aşağıya doğru koşarak, orada kendini patlatmış. Kullanılan patlayıcılar RDX, TNT, PTN karışımı fabrikasyon tipi patlayıcılardır”

Emareler IŞİD’i gösteriyor

Saldırının IŞİD tarafından düzenlendiğine yönelik belge ve bulgular olduğunu açıklayan Bakan Ala, “Konu çok kapsamlı ve detaylı olarak soruşturulmakta, bağlantılar tespit edilmekte. Bu olay olduktan sonra kişilerin geriye yönelik olarak araştırma ve soruşturmalarında örgütün bütün irtibatları ortaya çıkarılacaktır. Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgiler, belgeler ve bulgular bu saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği yönünde tahminleri kuvvetlendirmektedir. Emareler onu göstermektedir. Soruşturma neticelenince daha berrak bir biçimde kesin olarak söylenecektir” dedi.