Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi

Atatürk Havaalanı'ndaki saldırıda bilanço giderek ağırlaşıyor.

Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi

İstanbul Valiliği, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıda 41 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 130 vatandaşın tedavilerine devam edildiğini bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminali art arda gerçekleşen saldırıların ilki saat 21.51’de yaşandı. Dış hatlar geliş terminalinde canlı bombalardan ilki kendini havaya uçurdu. Bu patlamanın hemen ardından üst katında bu kez 2 terörist ellerindeki otomatik silahlarla içeri girip ateş açtı. Teröristler ateşle karşılık gördü. Görevli bir polis teröristlerden birini vurdu. Yere düşen terörist kısa bir süre sonra üzerindeki düzeneği patlattı. Silahla ilerleyen üçüncü terörist de bu patlamadan kısa bir süre sonra bir alt katta kendini havaya uçurdu. İlk belirlemelere göre bilanço ağır oldu. 2 polis yaşamını yitirdi. Toplam 32 kişi hayatını kaybetti, 88 kişi de yaralandı. Güvenlik birimleri terör saldırısını gerçekleştiren örgütün IŞİD olduğu üzerinde duruyor.

Başbakan Yıldırım: Taksi ile geldiler

Başbakan Binali Yıldırım saat 02.55’de Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında 36 kişinin hayatını kaybettiğini ayrıca 3 canlı bombanın öldüğünü açıkladı. 36 kişinin öldüğü saldırıda Yıldırım’ın güvenlik zaafiyeti olmadığını belirtmesi dikkat çekti. Yıldırım, saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların havalimanına taksi ile geldiğini, kaçan bir terörist olasılığının üzerinde durulduğunu ve emarelerin IŞİD’i gösterdiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, havalimanındaki trafiğin normale döndüğünü belirtti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırganlar CIP girişinin yanındaki kapıdan kalaşnikof silahlarla tarayarak giriyorlar, pasaport kontrolüne kadar ilerliyorlar, boarding ekranının önünde bekleyen kalabalığın üzerine 4 el bombası atıyorlar.

Cenazeler Adli Tıp’a getirildi

Patlamada yaralananlar çevre hastanelere kaldırıldı. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önü yaralılara kan vermek isteyenlerle doldu. Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler de Adli Tıp Kurumuna getirildi. Saat 01. 30 itibari ile 4’ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları sürdü. 4 erkeğin kimlikleri şöyle; yer hizmeti görevlisi Çağatay Çöl, Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) ve Ethem Uzunsoy (43)

Vali ve Başsavcı olay yerinde

Patlamanın ardından Atatürk Havalimanı’na gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, terör saldırısıyla ilgili ilk bilgileri paylaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da Atatürk Havalimanı’ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı.

Polis, Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda da önlem aldı. Otogara giren ve çıkan araçlar polis tarafından aranıyor.

Patlamanın ardından yolcular saatlerce uçaklarda bekledi

Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısından sonra havalimanında panik anları yaşandı. Havalimanında pist başında bulunan uçakların havalanmasına izin verilirken gerideki uçakların ise uçmasına izin verilmedi. Uçaklardaki yolcular ise saatlerce uçakta beklemek zorunda kaldı. Bu sırada uçakta yaşananlar ise yolcuların cep telefonu kayıtlarına yansıdı.

Görüntülerde yolcular uçakta beklerken kaptan pilotun da yaptığı anons duyuluyor. Anonsta kaptan pilot, “Havaalnındaki bütün operasyon durmuş vaziyette hiçbir uçağın kalkış ve inişine izin verilmiyor. Güvenlik sebebiyle bütün uçakların içerisinde yolcular beklemek mecburiyetindeler. Lütfen yerlerinizi muhafaza ediniz. şu an için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Hepinizden sükunetinizi muhafaza etmenizi rica ediyoruz” diyerek yolcuları bilgilendiriyor.