"Hava soğuk olsaydı Gezi olmazdı" diyen Bayülgen, 15 Temmuz'u kültürel olarak yaşatacak

Gezi Direnişi için "İlk 3 gün destekledim ama havalar soğuk olsaydı olmazdı" diyen Okan Bayülgen, yeni programında 15 Temmuz'u "kültürel olarak yaşatmaya" hazırlanıyor.

Televizyon programcısı Okan Bayülgen, “milli mutabakatın amiral gemisi” olma yolunda ilerleyen Hürriyet gazetesinin magazin ekine verdiği röportajda, “15 Temmuz bence sokaktaki adamın inisiyatif aldığı ve politikacıları geride bıraktığı bir olaydı. Herkeste şu an bir 15 Temmuz ruhu… Tamam abi, kültürel olarak yaşatalım o zaman. Dolu dolu yaşatalım. Sadece FETÖ’ye küfrederek olmaz.” diyerek yeni televizyon programı için ’15 Temmuz’ rantını yemeye başladı.

“15 Temmuz’dan sonra konuk profilinin değişti”

Hürriyet’n Kelebek ekinde magazincilerin sorularını cevaplayan Bayülgen, yeni programında yuvarlak masa değil kanepe olacağını söylerken “Ama nasıl yapacağız? 15 Temmuz’dan sonra konuk profilinin değiştiğini düşünüyorum. Bu seyircinin artık başka kahramanları var: Eski albaylar, filanca itirafçılar, filanca gazeteciler. Hatta bence eski, nedamet getirmiş FETÖ’cüler bile birer talk show kahramanı. Çünkü Didem Arslan’ın müthiş programcılığına bakıyorum; “Şöyle yaptık, böyle yaptık” diye anlatıyorlar orada.” sözleriyle yeni dönemde de yerini kaybetmemek için her şeyi yapacağını gösterdi.

“15 Temmuz ruhunu kültürel olarak yaşatalım”

Yeni programdaki müstakbel konukları için ‘entelektüel tipler olacaklar’ diyen Bayülgen, “Aslında seyircinin talebi de bu. Dolayısıyla siyasi talk show yapmayacağım ama içinde doğal olarak siyaset olacak. Çünkü 15 Temmuz bence sokaktaki adamın inisiyatif aldığı ve politikacıları geride bıraktığı bir olaydı. Artık politikacının halka bir şey anlattığı değil, tam aksine politikacının halka yalakalık yaptığı bir dünyadayız. Herkeste şu an bir 15 Temmuz ruhu… Tamam abi, kültürel olarak yaşatalım o zaman. Dolu dolu yaşatalım. Sadece FETÖ’ye küfrederek olmaz.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’un isimsiz kahramanlarından konuk almak isterim”

Ünlü televizyon programcısı, “Mesela ilk konukların kim olur?” sorusuna ise şaşırtmayan bir cevap verdi:

“15 Temmuz’un isimsiz kahramanlarından konuk almak isterim. Herkes talk show’culara baskı yapar, “Halktan kimseyi çıkarmıyorsunuz” diye. Biz de şunu söyleriz; “Çıkardığımız zaman bakıyor musunuz?” Ama artık bakar, çünkü o bizden biri.”

page_okan-bayulgen-polislerle-selfie-cektirdim-kucuk-cheler-isyan-etti_009619229

“Gezi havalar sıcak diye oldu” demişti

Okan Bayülgen, Türkiye tarihinin en önemli halk hareketi olan Gezi Direnişi için “Hava güzeldi. Gençlerin gidecekleri yeteri kadar spor salonu, müsabaka, eğlenceli filmler, konserler, buluşup yarattıkları sosyal etkinlik ve heyecan yoktu. İnsanlar sokakta heyecanı ve eğlenceyi keşfetti. Aynı şey soğuk havada olmazdı. Hatta Twitter’da Ankaralılar, İstanbulluları yağmurda gösteri yapamamakla suçladılar.” sözleriyle tepki çekmişti.

Bugün “15 Temmuz ruhunu” yaşadığı görülen ve Gezi Direnişi günlerinde polisle ‘selfie’ çektirmekten geri durmayan Bayülgen, “3 gün Gezi’yi destekledim.” klişesiyle “İktidar mücadelesi ise sandıkta yapılır. Sen iktidar mücadelesi yapmak için sokağa çıkarsan adam sana gaz değil kurşun da sıkar. Çünkü sen rejim değişikliği yapmaya çalışıyorsun. O zaman kolluk güçleri hakikaten karşı kaşıya gelirsin. Plastik mermi değil gerçek mermi sıkar.” diyerek “polisin yazdığı destana” ortak olmuştu.