Hava sıcaklıklarında ciddi düşüş

İstanbul'da hissedilen sıcaklığın 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında ciddi düşüş

Hava sıcaklığının 15 derece birden düşeceği yeni hafta yer yer yağmurlu olacak, İstanbul’da gece sıcaklıkları 2 derece hissedilecek. Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da ise kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojinin verdiği bilgiye göre yeni hafta çok soğuk geçecek. Bu hafta sonu sıcaklığın 20 derecenin üstüne çıktığı İstanbul’da pazartesi sağanak yağışlı geçiecek ve hafta boyunca genellikle bulutlu bir gökyüzüne sahip olacak. Gündüz sıcaklıkları 9 dereceye inecek, hissedilen sıcaklık ise 5 derece olacak.

Geceleri hava daha da soğuyacak. Termometreler sabaha karşı 6 dereceyi gösterecek, hissedilen sıcaklığın ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi’nde Bursa gibi kentlerde de hava sıcaklığı 2 derece hissedilecek.

Hafta içinde kar yağışının görüleceği İç Anadolu’da gündüz sıcaklığı 20 derecelerden 5 dereceye düşecek, gece ise bölgedeki kentlerde termometreler 0’ın altında -3’e kadar inecek.

Meteorolojinin verilerine göre, Salı günü Erzurum, Kars çevresi ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde görülecek kar yağışı, Çarşamba günü etki alanını genişletiyor. İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu kar yağışı alacak.

Pazar günü Marmara, Batı Karadeniz ve Ege’de yağmur görülecek. Pazartesi Karadeniz kıyı şeridine sıkışacak yağış, Çarşamba günü yeniden Marmara’ya dönüyor. Çarşamba günü ayrıca Doğu Anadolu’nun batısı ile Adana çevresinde yağmur var.

(Milliyet)