Hatay'daki provokatöre imama tepki

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Süleymaniye Camii İmamı Mustafa Düzenli'ye tepki gösterdi.

Hatay'daki provokatöre imama tepki

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Süleymaniye Camii İmamı Mustafa Düzenli hakkında işlem yapılması çağrısında bulundu.

İmam Mustafa Düzenli, meydanda yaptığı konuşmada, sokağa çıkmayan insanları korkaklık ve vatan hainliği ile suçlamıştı.

Halkı ayrıştıran imam hakkında yasal işlem yapılması çağrısında bulunan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, yaptığı açıklamada imamın sözlerine ve bu sözlere müdahale etmeyen Kaymakam Recep Soytürk’e tepki gösterdi.

“İmam çok tehlikeli bir konuşma yaptı”

Dudu, “Darbe girişimine karşı demokrasi için hükümete destek verirken, bu mücadelenin ne provokasyonlara teslim olmasına, ne halkı kutuplaştırmasına ne de Tayyip Erdoğan’ın otoriterleştirmesine izin vermeceğiz.” ifadelerini kullanırken Hatay Dörtyol’da Süleymaniye Camii İmamı Mustafa Düzenli’nin, 19 Temmuz 2016’da halka yaptığı konuşmada, din adamı vasfından uzak bir tutum izleyerek, halkı kışkırtan, bölen, birbirine düşman edecek şekilde provokasyona davet eden çok tehlikeli bir konuşma yaptığını sözlerine ekledi.

CHP milletvekili, “Evinde olanları “vatan hainliği” ile suçlayacak kadar kendisinden geçen İmam Mustafa Düzenli, yaptığı konuşma ile demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı alenen suç işlemiştir. Yaptığı konuşma, alenen Türk Ceza Kanunu’nun “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” maddesine göre suçtur. Bu konuşmayı yapan İmam Mustafa Düzenli’nin arkasında bulunan Kaymakam Recep Soytürk’ün ise müdahale etmeyerek, sessizliği ile konuşmaya onay vermesi vahimdir. Buradan Kaymakam Recep Soytürk’ü uyarıyor ve Mustafa Düzenli hakkında hukuki işlem yapmaya çağırıyoruz. Hatay’da iç barışı bozmaya çalışan bu konuşmaya sessiz kalması, kendisini de vebal altında bırakacaktır.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.