Haseke'de ABD uçaklarından Suriye uçaklarına engelleme

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, 2 Amerikan F-22 uçağının Haseke'deki Asayiş-NDF çatışmasına müdahale eden Suriye uçağına engelleme yaptığını açıkladı.

Haseke'de ABD uçaklarından Suriye uçaklarına engelleme

ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, 2 Amerikan F-22 uçağının Haseke’deki Asayiş-NDF çatışmasına müdahale eden Suriye uçağına engelleme yaptığını açıkladı.

Suriye’nin Haseke kentinde YPG’ye yakın Asayiş ile Suriye ordusuna yakın Ulusal Savunma Kuvvetleri (NDF) arasındaki çatışmalar sürerken ABD müdahalesi de geliyor.

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının Haseke’de YPG ile birlikte milisleriyle birlikte olan ABD’nin bir Özel Kuvvetler timinin bulunduğu yere “tehlikeli şekilde yakın” bir bölgeyi vurması üzerine ABD uçaklarının Suriye uçaklarına karşı engelleme girişiminde bulunduğunu açıklarken ABD uçaklarının bölgeye ulaşmasından önce Suriye uçaklarının bölgeden ayrıldığını, bombalamada ABD güçlerinin zarar görmediğini ve verilen emir ile o bölgeden geri çekildiklerini de ifade etti.

CNN’nin ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) muhabiri Barbara Starr bir Pentagon yetkilisine dayanarak bir gün önceki gerilimde ABD’ye bağlı 2 F-22 savaş uçağının, Haseke üzerinde uçan Suriye’ye ait 2 Su-24’e 1 mil boyunca engelleme yaparak geri çekilmeye zorladığını iddia etmişti.

Öte yandan kentte çatışmalar sürüyor. Al Masdar’ın haberine göre, Asayiş güçleri Neşve ve Guveyran bölgelerinden taarruza geçti. Ancak hava saldırı neticesinde saldırılar püskürtüldü.

Haberde, Suriye ordusunun Kamışlı’ya 6 jet daha transfer ettiği kaydedildi.

Öte yandan, Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Memlük’ün, müzakereler için Kamışlı’ya gittiği iddia ediliyor.