Haşdi Şabi'den Musul açıklaması: Saatler içinde...

Iraklı milis gücü Haşdi Şabi, Musul'un batısının IŞİD'den temizlenmesi için saatler ya da günler içinde operasyona başlayacak.

Haşdi Şabi'den Musul açıklaması: Saatler içinde...

Iraklı milis gücü Haşdi Şabi, Musul’un batısının IŞİD’den temizlenmesi için saatler ya da günler içinde operasyona başlayacaklarını açıkladı.

Reuters’ın aktardığına göre, Haşdi Şabi sözcüsü Ahmed el Esadi, Musul’un batısındaki Telafer’in ele geçirilmesi için başlatılması planlanan harekatın hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Esadi, “Buraya operasyon düzenlemeye birkaç gün ya da saat var” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “geleceği varsa göreceği de var” demişti

Haşdi Şabi güçleri, Türkiye’yle Irak yönetimi arasındaki krizin de ‘konu başlıkları’ndan birini oluşturuyordu. Erdoğan, “Senin Bağdat dediğin tamamen Şia’dan oluşan bir ordunun yönetmenidir. 30 bin Haşdi Şabi geliyor diyorlar, geleceği varsa göreceği de var. Amerikalı dostlarımıza diyoruz, bizi bu tezgaha getiremezsiniz” demişti.

Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, “Buradaki Türkmen kardeşlerimizin hak ve hukukunu da koruma konusunda kararlılığımız da var Allah’a şükür muktediriz de. Oradaki kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Onlara yönelik saldırılar olursa elbette biz de buna duyarsız kalmayız” ifadelerini kullanmıştı.

Musul merkezinin 63 km batısında

telafermusul

Çoğunluğu hem Sünni hem Şii olan Türkmenlerden oluşan Telafer ilçesi 16 Haziran 2014’te IŞİD’in eline geçmişti. İlçe Musul’un 63 kilometre batısında yer alıyor. Şii milis gücü Haşdi Şabi, Irak ordusunun Musul’u geri almak için 17 Ekim’de başlattığı operasyona destek vereceğini açıklamıştı.