Hasan Ferit Gedik davası yine ertelendi

Hasan Ferit Gedik'in 2013 yılında Maltepe Gülsuyu'nda öldürülmesi olayında davanın görülmesine bugün de devam edildi. Dava tekrar ertelendi.

Hasan Ferit Gedik davası yine ertelendi

Hasan Ferit Gedik’in 2013 yılında Maltepe Gülsuyu’nda öldürülmesi olayında davanın görülmesine bugün de devam edildi. Dava tekrar ertelendi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 8 tutuklu ve 10 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray ve dedesi Mustafa Meray da hazır bulundu.

Kapalı yapılan duruşmaya, basın mensupları ve izleyiciler alınmadı. Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Ebru Timtik, tanıkların duruşmada hazır edilerek dinlenmesini talep ederek, “Çünkü soru sorma hakkımızı kullanacağız. Tanıkların talimatla dinlenmesi usuli bir hatadır” dedi.

Duruşma bitiminde adliye önünde basın açıklaması yapan Hasan Ferit Gedik’in ailesinin avukatı Ebru Timtik, duruşmanın kısa sürdüğünü belirterek, “Hasan Ferit Gedik’in katledilmesine ilişkin dava görülüyordu. Bu dava ile beraber şunu görüyoruz, çok ciddi bir politik satıh belirlemiş durumdalar. Mevcut iktidarın hoşuna gidebilecek söylemler kullanarak duruşma alanından dışarı çıkıyorlar. Failken, kendilerini meşru göstermek için özellikle tekbir getirerek meseleyi politik bir mecraya çekmek istiyorlar” dedi.

Avukat Timtik’in açıklaması sırasında davayı takip etmek amacıyla adliyeye gelenler “Hasan Ferit için adalet istiyoruz” yazılı pankart açtı. Polis saldırısının ardından  2 kişi gözaltına alındı.