Hanefi Avcı'dan Adil Öksüz açıklaması: Kim olduğunu biliyordunuz, takip etmediniz

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, darbe girişiminin 'kilit' ismi olduğu söylenen Adil Öksüz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hanefi Avcı'dan Adil Öksüz açıklaması: Kim olduğunu biliyordunuz, takip etmediniz

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, darbe girişiminin ‘kilit’ ismi olduğu söylenen Adil Öksüz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hanefi Avcı, geçmişte Cemaat’in en önemli 10 isminden biri olan Latif Erdoğan’ın Adil Öksüz’le ilgili resmi ifadesi olduğunu vurguladı. Hükümetin ‘FETÖ’yle mücadeleyi çok önemsemesine rağmen, 15 Temmuz’a dek orduda hiç bir adım atmadığına dikkat çeken Avcı, “Adil Öksüz gibi bir adamı takip etmediniz, biliyordunuz kim olduğunu.” diye konuştu.

Avcı’nın açıklamaları şöyle:

“Kemalettin Özdemir denen ve geçmişte emniyete imamlık yapmış kişi ‘Ben de anlattım, ifade verdim, tutanakta var’ diyor. Ben kendim okudum, Çetin Acar diye biri var, ‘Ben biliyorum, bu Adil Öksüz hava kuvvetleri ve deniz kuvvetlerinin imamıdır.’ Şimdi düşünün bu hükümetin en problemlerinden bir tanesi bu cemaat. Hepsi onunla uğraşıyor, peki en önemli kurumda silahlı kuvvetler, onlarca kitap yazılmış, her yerde konuşuluyor ve her gün hükümete raporlar gidiyor. Belki daha yayınlanmadı 100’ün üzerinde subay, askeri hakim ifade veriyor. Ordu içinde güçlüler, bize kumpası bunlar kurdu. İsimleri veriyorlar. Peki silahlı kuvvetler bu kadar önemli bir darbe veya benzeri şey bekliyorsunuz. Tüm bunları yönetecek adam da belli, Adil Öksüz. İkincisi her iki subayı yöneten imamların çoğu da belli ama hiçbiri ne Adil Öksüz’ü ne abileri takip etmiş, izlemiş.”

“Biliyordunuz, takip etmediniz”

Darbe gecesi Adil Öksüz’ün Akıncı üssünde yakalanıp, serbest bırakılası olayını da hatırlatan Hanefi Avcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Garip bir ifadesi var. Biz emniyette birini yakaladığımızda, önemli birinin ifadesini aldığımız zaman, örgüt mensubuysa bilgisayara onun ifadesinde ismi geçen herkesi yazarız. Daha önce o kişi hakkında bilgi varsa birleştiririz. Ayrıca nüfusa kayıtlı olduğu yere bilgi veririz. Çalıştığı yere de bilgi veririz. Bu kişiyle ilgili ne çalıştığı yere bilgi verilmiş ne de takip edilmiş. Ne de bilgisayara girilmiş. Daha da garibi bunu yapanlardan halen hesap sorulmuyor. ‘Ya bunu niye yapmadınız’ diye soran da yok. Şimdi böyle bir devletimiz, ülkemiz var ve böyle bir olayla mücadele ediyoruz. Ama şu da bir gerçek; bu iktidar, yönetim hedef mi, hedef, darbe onlara karşı yapılacaktı. Adil Öksüz gibi bir adamı takip etmediniz, biliyordunuz kim olduğunu.”