YPG'den 'çekilme' kararı

YPG sözcüsü Redur Xelil, Türkiye'nin Celabrus operasyonu sonrasında, Fırat'ın doğusuna çekileceklerini söyledi.

YPG'den 'çekilme' kararı

YPG Sözcüsü Redur Xelil, Fırat’ın doğusuna çekilmeleri konusunda kararı Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) vereceğini söyledi.

Reuters’a konuşan Redur Xelil, Türkiye’nin Cerablus operasyonuyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Sözcü Xelil, “Bizim Fırat’ın doğusuna çekilmemize karar verecek olan DSG’dir” dedi.

Çavuşoğlu:  ABD bize güvence verdi

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, bu sabah düzenlediği basın toplantısında, “ABD, YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekileceğine dair güvence verdi. YPG Fırat’ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız” demişti.

ABD’li yetkili: Kürtler’i uyardık

Öte yandan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Ankara uçağında bulunan bir yetkili, Cerablus operasyonunda Ankara’ya tam destek verdiklerini söyledi.

Amerikan gazetesi Wall Street Journal’ın haberine göre ABD’li yetkili, “YPG’ye eğer kuzeye giderlerse onlara destek vermeyeceğimizi açıkça söyledik. Bizim hava desteğimiz olmadan ilerleyemezler” dedi.

ABD’li yetkili, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’yle Kürtler’in karşı karşıya kalma ihtimali hakkında ise şunları söyledi:

“Bu güçlerle Türkler arasında doğrudan bir çatışma görmek istemiyoruz. Bu hiç kimse için iyi bir senaryo değil. Bunu Türkler’e de izah ettik.”