Halime Kökçe 'Kabataş tecrübesi'ni konuşturdu: Meğer o yazdığı 'kinaye'ymiş

"Kabataş yalancısı" Halime Kökçe, 2013 yılında "Çocuklarını gözü kapalı Cemaat’e emanet edeceğini" yazdığı mesajıyla 'kinaye' yaptığını öne sürdü.

Halime Kökçe 'Kabataş tecrübesi'ni konuşturdu: Meğer o yazdığı 'kinaye'ymiş

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinin yazarı ve “Kabataş yalancısı” olarak bilinen gazetecilerden Halime Kökçe, 2013 yılında “Çocuklarını gözü kapalı Cemaat’e emanet edeceğini” yazdığı mesajıyla ‘kinaye’ yaptığını öne sürdü.

Kökçe, geçtiğimiz günlerde Fethullah Gülen’i övdüğü bazı ifadelerinin hatırlatılması üzerine kapatıp gittiği Twitter hesabından, 17 Aralık 2013 rüşvet ve yolsuzluk operasyonu öncesi AKP ile Cemaat arasında başgösteren ‘dersane krizi’ne dair o dönem şöyle yazmıştı:

“Cemaat gençlere dershaneyi aracı kılmadan ulaşacak formüller bulabilir. Ben çocuklarımı gözüm kapalı emanet ederim.”

halime-kokce-cocuklarimi-gozum-kapali-cemaat-e-emanet-ederim-derken-kinaye-yapmis-193752-1.

CNN Türk’te yayınlanan “Ne Oluyor?” adlı programa konuk olan Kökçe, programın diğer konuğu Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş’ın 2013 yılında yaşanan ‘dershaneler krizi’ döneminde attığı sözkonusu tweeti hatırlatması üzerine sinirlenirken, aslında ‘kinaye’ yaptığını savundu.

Kökçe’nin pişkin ifadeleri şöyle:

“Dershaneler meselesi tartışılırken çok kişi bunun teşebbüs hürriyetine, liberal değerlere aykırı olduğunu söylerken, biz şunu söylüyorduk: ‘Hayır dershaneler bu yapılanmanın kendine insan devşirme kaynağı olarak işlevselleşmiştir. Ayrıca paralel bir eğitim kurumuna dönüşmüştür. Devlet buna müdahale etmelidir.’

Böyle bir dönemde atılmış bir tweettir, dershaneleri de savunuyor değilim. Cemaat’i de savunuyor değildim o zaman. (Göktaş’ın araya girerek “Ben çocuklarımı gözüm kapalı emanet ederim” ifadesini hatırlatması üzerine) Kinayeyle söylenmiş bir sözdür o.”