Halep'te sona doğru: Savunma hatları çöken cihatçılar teslim olmaya başladı

Halep'te cihatçıların savunma hattı kırıldı.

Halep'te sona doğru: Savunma hatları çöken cihatçılar teslim olmaya başladı

Bugün Halep’te yaşanan gelişmeler akşam saatlerinde daha net bir tablo almaya başladı. Suriye Ordusu ve müttefiklerinin Doğu Halep’e geçtiğimiz hafta başlattığı büyük taarruz ile birlikte Halep’te sona geliniyor.

Bugün akşam saatlerinde Doğu Halep’in Şear, el-Merce ve Şeyh Lutfi mahallelerini ele geçiren Suriye Ordusu böylece Halep’in doğusunun %73’ünü kontrol altına aldı.

Sonrasında ise cihatçı örgütlerin savunma hattının çöktüğü ve militanların teslim olmaya başladıkları bilgileri paylaşılmaya başlandı.

Halep’ten gelen son dakika bilgilerine göre, cihatçı gruplar Halep Kalesi çevresindeki noktalara gelerek teslim olmaya başladı. Sosyal medyadaki kaynaklar Türkiye ile Birleşmiş Milletler arasındaki görüşme sonrasında cihatçı örgütlerin şeflerinin çekilme duyuruları yaptıklarını ifade etti.

Cihatçı kaynaklar, Türkiye-Rusya arasındaki anlaşma sonrası bölgedeki ÖSO gruplarının İdlib’e güvenli çıkış yapacaklarını bildirdi. Bölgede bulunan askeri kaynaklar ise teslim olma işleminin başladığını ve çok sayıda yeşil otobüsün bölgeye ulaştığını duyurdu.

İşlemleri tamamlanan cihatçıların bir kısmı, yeşil otobüsler eşliğinde İdlib’e gönderilmeyi bekliyor.

Yine bunlarla birlikte El-Nusra Cephesi’nin teslim olmayı reddettiği de edinilen bilgiler arasında.