Halep'te son hamleye doğru: Suriye Ordusu kent merkezini kuşattı!

Suriye Ordusu'nun geçen ay kaybettiği yerleri geri aldığı ve cihatçı teröristlerin kontrolündeki bölgeleri neredeyse tamamen kuşattığı belirtiliyor.

Halep'te son hamleye doğru: Suriye Ordusu kent merkezini kuşattı!

Suriye Ordusu’nun Halep’te başlattığı operasyon ile kent merkezi kuşatıldı. Ordunun geçen ay kaybettiği yerleri geri aldığı ve cihatçı teröristlerin kontrolündeki bölgeleri neredeyse tamamen kuşattığı belirtiliyor.

Devlet haber ajansı SANA’ya konuşan askeri bir yetkili, askerlerin Silah Akademisi’ni aldığı ve ilerleyişlerine devam ederek Halep’teki bütün silahlı güçleri neredeyse tamamen kuşattıklarını belirtti.

halep

Kırmızı bölgeler Suriye Ordusu’nun kontrolündeki bölgeler. Diğer kısımlar cihatçıların kontrolünde. Ortadaki beyaz çizgi cihatçıların ikmal yoluydu.

Al-Masdar haber sitesine göre, Kaplan Kuvvetleri ve Kudüs Tugayı’nın öncülüğünde başlayan saldırıda gecenin ilerleyen saatlerinde cihatçıların savunma hattı geçildi.Savunma hattı kırılan cihatçılar Topçu Akademisi’nin merkezindeki Topçu okuluna geçti.

3 bölümden oluşan kompleksin 2 bölümünü kontrol altına alan Suriye Ordusu  merkez konumunda bulunan Topçu Okulu’na taarruza devam etti ve burayı da aldı. Cihatçı grupların Halep şehrine açtığı yol Topçu Akademisi’nden geçiyor. Suriye Ordusu geçtiğimiz günlerde Kara tepesi ve Teknik okulu alarak bu yolu kesmişti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de akademinin alındığını doğruladı.

Lübnan’daki Hizbullah Örgütü’nin yayın organı Al-Manar televizyonu da askerlerin civardaki Topçu Birliği Akademisi’ne doğru ilerlediğini kaydetti. Lübnan Hizbullah’ı da, Suriye Ordusu’nu desteklemek için binlerce üyesini Suriye’ye göndermiş durumda.

aleppo991

Halep’te son durum