Halep zaferi sonrası yandaş yazardan provokatif sözler: Hüsnü Mahalli kendini öldürtmek istiyor

AKP'nin 'militan' yandaşı Fatih Tezcan, Suriye Ordusu'nun Halep zaferi sonrası Hüsnü Mahalli'yi tehdit etti.

Halep zaferi sonrası yandaş yazardan provokatif sözler: Hüsnü Mahalli kendini öldürtmek istiyor

Suriye Ordusu’nun Halep’te cihatçılara ard arda indirdiği darbeler sonrası bugün itibariyle şehirde büyük oranda kontrolü sağlaması AKP’nin ‘militan’ yandaşlarından Fatih Tezcan’ı öfkelendirdi. Tezcan, Halep’te cihatçı grupların mahalle mahalle teslim olmaya başladığı haberleri gelmesi üzerine Suriye asıllı gazeteci yazar Hüsnü Mahalli’ye çattı, “kendini öldürtmek istiyor” dedi.

Mahalli, dün akşam Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Işınlansam da şu anda Halep kalesinde bir çay içsem.” diyerek cihatçıların yenilgisine dair sevincini paylaşmıştı.

mahalli

Yazdığı mesaj sonrası Twitter’deki neredeyse tüm AK trollerin hedef tahtasına oturan Mahalli’ye gelen en provokatif tepki ise, AKP’nin  Türkiye’ye ‘armağan’ ettiği gazetecilerden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da sıkı tetikçiliğini yapması ile bilinen Fatih Tezcan’ın oldu.

Mısır’da 3 sene önce dönemin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeyle devrilmesine karşı tepkisini, Ortadoğu ülkelerinin başkentlerini Türkiye’ye bağlı vilayetler olarak plakalandırarak dile getirdiği “Kahire 82 Şam 83 Bağdat 84 Mekke 85 Medine 86” sözleri bugün hâlâ alay konusu olarak anılan Tezcan, Halep’teki ‘ağır yenilgi’ sonrası Mahalli’nin tweet’ini hedef aldı ve “halkı tahrik edip kendini öldürtmeye çalışıyor” dedi.

Tezcan, Mahalli’nin vatandaşlıktan atılması gerektiğini söyleyerek de Başbakanlığa ‘ihbar’da bulundu.

tezco