Hala güvenlik “normaldi” diyor

Başbakan Binali Yıldırım Arnavutluk Başbakanı ile Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin dün yaşanan saldırı ve Rusya ile ilişkilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Binali Yıldırım “güvenlik zafiyeti yok” derken, “saldırı güvenlikten geçemediği için dışarıda gerçekleşti” şeklinde konuştu. Başbakan güvenlik protokollerini bilmiyor Başbakan Yıldırım soruları şöyle cevaplandırdı: Dünkü terörle ilgili, bir hususu paylaşmak istiyorum. “Hava... View Article

Hala güvenlik “normaldi” diyor

Başbakan Binali Yıldırım Arnavutluk Başbakanı ile Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin dün yaşanan saldırı ve Rusya ile ilişkilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Binali Yıldırım “güvenlik zafiyeti yok” derken, “saldırı güvenlikten geçemediği için dışarıda gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Başbakan güvenlik protokollerini bilmiyor

Başbakan Yıldırım soruları şöyle cevaplandırdı:

Dünkü terörle ilgili, bir hususu paylaşmak istiyorum. “Hava alanının güvenlik zafiyeti var mı yok mu?” şeklinde bir muhabbet dönüyor. Şunu belki kamuoyunun bilmesi iyi olur, “teröristler “ normal güvenlik sisteminden geçemeyince geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahlarla ateş açarak girmiştir.

Bir tanesi dışarıda, diğer ikisi de panikten yararlanarak içeriye girmiş ve içeride kendini patlatmıştır. Dolayısıyla olayın özü budur. Bu nedenle farklı yorumlara itibar edilmemesi gerekiyor.

Binali Yıldırım bu durumun güvenlik kontrolüne ilişkin protokollerde yer aldığı gerçeğini unuturken, “saldırının bir daha olmaması için” ilginç bir yorumda bulundu:

“Bu bize hava limanında fiziki kontrolün yetmediğini gösterdi. Dışarıdan silahla yapılabilecek herhangi bir saldırıya göre ilave tedbirler de almak lazım. Bu nedenle hava limanında dışarıda özel eğitilmiş güvenlik elemanlarının mevcudiyetini arttıracağız. “

Rusya ile ilişkiler “normalleşiyor”

Rusya ile ilgili soruları da yanıtlayan Yıldırım ilişkilerin “mektuplaşma” ile başladığını söylerken, turizm ve ticaret alanında kriz öncesi duruma geri dönüleceğini ifade etti. Öte yandan Rusya basınında Türkiye’nin geri adım attığı ifade edilirken, Russia Today’de bugün çıkan bir yorumda Türkiye’nin “akıllı davranırsa eski konumunu geri kazanır” şeklinde ifadeler kullanıldı. Bu durumda Rusya’nın Türkiye’nin geri adım attığına ilişkin kanıya sahip olduğu açığa çıkarken, hükümet yetkilileri bu durumun tersini iddia ediyor.