Hakan Şükür'e ömür boyu yasak

Eski Galatasaray'lı futbolcu ve eski AKP'li milletvekili Hakan Şükür, sarı kırmızılı kulübün tarihinden siliniyor.

Hakan Şükür'e ömür boyu yasak

Galatasaray’ın eski futbolcusu ve eski AKP milletvekili “Cemaat”çi Hakan Şükür’ün Külüp üyeliğinden atılması için düğmeye basılırken, yurtdışından bulunan eski futbolcu artık kulübün kapısından geçemeyecek, ömür boyu hiç bir şekilde temsili görev alamayacak.

Akşam‘ın haberine göre Galatasaray Yönetim Kurulu, Hakan Şükür’ün kulüp üyeliğinden atılması için start verdi. Bir süredir ABD’de yaşayan eski futbolcu, artık kulübün kapısından bile geçemeyecek.

1 ay içinde bağı kesilecek

Peki süreç nasıl işleyecek? Disiplin Kurulu ilk toplantısında bu sevki inleceleyip Hakan Şükür’den savunma isteyecek. ABD’de kaçak bulunan ‘FETÖ’cü eski futbolcunun İstanbul’a gelmesi beklenmiyor ancak yazılı savunma gönderebilir. Ardından kurul karar verecek ve kulübün ilk Genel Kurulu’nda Hakan Şükür’ün G.Saray’dan atılması oylanacak. Daha sonra da Şükür’ün üyeliği sicilden silinecek. Sürecin 1 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Bütün hakları elinden alınacak

Fethullah Gülen’e çok yakın olan ve 15 Temmuz sonrası da bu desteğini sürdüren Hakan Şükür, üyelikten atılınca bir çok hakkını kaybedecek. Öncelikle ömür boyu seçme ve seçilme, G.Saray’da yönetici, başkan veya resmi herhangi bir görevde bulunma hakkı kalmayacak. Hatta kaçtığı ABD’de G.Saraylılar Derneği’nde çaycılık yapmak istese bile bu hakka sahip değil. Hiçbir genel kurula katılamazken oy hakkı da elinden alınacak. Üyelere sağlanan hiçbir olanaktan yararlanamayacak olan Hakan Şükür, G.Saray için artık öneride bulunma hakkına bile sahip olmayacak.