"Hakan Fidan Erdoğan'ın yerine Davutoğlu'na bilgi verdi" iddiası

Erdoğan'ın "darbeyi eniştemden öğrendim", Yıldırım'ın "eşimden dostumdan öğrendim" açıklaması sonrası önemli bir iddia gündeme geldi.

MİT Müsteşar’ı Hakan Fidan’ın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, MİT Müsteşar’ı Hakan Fidan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşamaması ile ilgili iddialar devam ediyor.

Odatv‘den Müyesser Yıldız, Hakan Fidan’a ilişkin şu iddiaları gündeme getirdi:

Biraz uzun olacak yazımıza, son iki günün en büyük muamması MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili AKP kulislerinde konuşulan flaş iddialarla başlayalım. Fidan’ın o gün Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a “darbe” istihbaratını verdikten sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’le yemeğe gittiği öne sürülüyor. Çok çarpıcı bir başka iddia da Erdoğan’ı bilgilendirmeyen Fidan’ın, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu haberdar ettiği yönünde.

Genelkurmay’ı “alarma” geçiren Hakan Fidan daha sonra yemeğe gitti. Hem de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’le.

Yine deniyor ki; Erdoğan ve Binali Yıldırım’a haber verme gereği duymayan Fidan, Akar dışında bir başka kişiyi daha bilgilendirdi. O isim eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ydu.

AKP’liler, haftalardır ortalarda görülmeyen Davutoğlu’nun kalkışmadan hemen önce, o akşam saatlerinde İstanbul’dan Ankara’ya geldiğini öne sürüp, “Bu ne tesadüf?” diye de soruyorlar.

Darbe teşebbüsü AKP’nin içini epey karıştırmışa ve daha da karıştıracağa benziyor.

Sadece görevi bıraktığı günden beri suskunluğa bürünen Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel değil, Gül ve Davutoğlu’nun anında ortaya çıkması, peşpeşe açıklama yapıp, “ortalığı toparlama” çabası çok dikkat çekiyor.

Daha açıkçası Davutoğlu ekibinin kısa bir süre önce, “Eylül’den sonra geliyoruz” dediği anlatılıp, “Bunun anlamını galiba şimdi anlıyoruz” deniliyor.

Anlaşılan Erdoğan ve AKP’nin önde gelenleri çok şey biliyor ya da tahmin ediyor, ama şimdilik “mesajlarla” yetiniyor.

Bu vesileyle soralım:

Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in gözaltına alındığı haberi nereden çıktı? Kim/kimlere mesajdı?

Gül ve Davutoğlu’nun Erdoğan’la 1’er saatlik görüşmesi neyin nesiydi? “Geçmiş olsun ziyareti”denildi? Geçmiş olsun ziyareti hiç bu kadar uzun olur mu?