Bu haberde ne ararsan var: AA, Roni ve İslamcılar’dan bir devrimci hamle daha

Anadolu Ajansı geçtiğimiz hafta İngiltere’nin DSİP’i olan Socialist Workers’ Party (Sosyalist İşçi Partisi – SWP) etkinliğinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili konuşan Roni Margulies’i haber yaptı.

Bu haberde ne ararsan var: AA, Roni ve İslamcılar’dan bir devrimci hamle daha

Anadolu Ajansı (AA) geçtiğimiz hafta İngiltere’nin DSİP’i olan Sosyalist İşçi Partisi (Socialist Workers’ Party – SWP) etkinliğinde Türkiye’de gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili konuşan Roni Margulies’i haber yaptı. AKP’nin sesi AA gibi bir haber ajansının neden İngiltere’deki bir “sosyalist” parti etkinliğini haberleştirdiği anlaşılamazken Roni Margulies’in İslamcılardan devrimci çıkardığı da gözlerden kaçmadı.

“İstanbul doğumlu siyasi aktivist” Roni’den Erdoğan’a tebrik

Haberdeki lakabı “İstanbul doğumlu siyasi aktivist” olan Roni halkın sokaklara çıkması çağrısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Darbecilerin, halkın vereceği tepkiyi tahmin edemediğini dile getiren Roni, darbe gecesi yaşananları “sadece hükümet destekçileri değil, binlerce insan İstanbul’daki üç ana mekana, sokaklara döküldü. Bu Türk tarihinde daha önce hiç yaşanmadı ve asker de bunu beklemiyordu” şeklinde analiz etti. “Cumhurbaşkanı çağrıda bulunmadan önce halkın sokaklara çıktığına dikkati çekmem gerekli. Çağrı yaptığında da daha fazla kişi sokağa çıktı” tespitinde bulundu.