Güvenpark şüphelisi aracını AVM’nin garajında saklamış

Ankara Güvenpark önündeki otobüs duraklarında 36 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı planladığı iddia edilen Vahit Ayçil’in kaçmak için kullandığı kiralık aracı Kızılay’daki AVM’ye park ettiğine dair görüntüler ortaya çıktı.

Güvenpark şüphelisi aracını AVM’nin garajında saklamış

Ankara Güvenpark önündeki otobüs duraklarında 36 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı planladığı iddia edilen Vahit Ayçil’in kaçmak için kullandığı kiralık aracı Kızılay’daki bir AVM’ye park ettiğine dair görüntüler ortaya çıktı.

Kızılay’da 36 kişinin yaşamını yitirdiği bomba yüklü araç eylemini planladığı gerekçesiyle aranan Vahit Ayçil’in, Ankara’dan ayrılırken kullandığı aracı, saldırının yapıldığı yere çok yakın olan AVM’nin garajına park ettiği ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi, Ayçil’in eylemden önce kiraladığı ve Şanlıurfa’ya gidişinden sonra terk ettiği aracın kamera görüntülerine ulaşırken, Ayçil’in, Kızılay’daki AVM’nin kameralarına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı.

TAK’ın üstlendiği Kızılay’daki bombalı araç saldırısıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile birlikte araştırmalarını yürüttüğü sırada saldırının planlayıcısı olduğunu belirttiği Vahit Ayçil’le ilgili yeni bilgi ve görüntüler elde etti.

Patlamadan iki saat önce AVM’deymiş

Milliyet’in edindiği bilgiye göre, olay yeri çevresindeki güvenlik kameralarında yapılan detaylı incelemeler sonucunda saldırının planlayıcısı olan Ayçil’in görüntüleri olay yeri yakınındaki büyük bir AVM’deki kamera kayıtlarında bulundu.

Saldırıdan bir gün önce bir araç kiralama şirketinden 06 FG 6531 plakalı aracı kiralayan Ayçil’ın bu aracı kullanarak saat 14.15 sıralarında Kızılay’daki AVM’nin garajına girdiği belirlendi. Ayçil’in aracını park ettikten sonra 14.20 sıralarında AVM içine girip bir telefoncudan alışveriş yaptığı ve saat 14.30 sıralarında Kızılay’daki metronun içinde yer alan çarşıya girdiği belirlendi.

Ayçil’ın 15.30 sıralarında kendi kullandığı kiralık araç ile AVM’den ayrıldığı ve saat 16.00 sıralarında kenti terk ettiği belirlendi. Patlama, Ayçil, kenti terk ettikten sonra diğer iki canlı bombanın kullandığı araçla gerçekleştirildi.

Soruşturma hangi aşamada?

Yapılan araştırmalarda Ayçil’ın, Şanlıurfa merkez nüfusuna kayıtlı İbrahim Halil Türkmen adına hazırlanmış sahte kimlik kullandığı da belirlendi.

Ayçil’ın Ankara’dan Şanlıurfa’ya geçtikten sonra terk ettiği aracın, kent merkezinde bulunmasının ardından kriminal incelemesinin yapıldığı ve araçta Ayçil’e ait olduğu değerlendirilen parmak izleri de bulunduğu belirtilmişti.

Kızılay saldırısının ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler Velat Cin, Uğur Ayçil, Mehmet Veysi Dolaşan, İbrahim Halil Demirer, Hüsamettin Batar ve Baran Ergün tutuklanmıştı.

Savcılık tarafından, nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen şüphelilerden Velat Cin, saldırıyı organize eden firari şüpheli Vahit Ayçil’in kardeşi Uğur Ayçil, patlayıcıları Ankara’ya getiren Mehmet Veysi Dolaşan ve ona yardım eden İbrahim Halil Demirer ile Baran Ergün tutuklanırken, Hüsamettin Batar, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.