Güneş gazetesi Vezneciler saldırısında faili buldu!

Güneş gazetesi, Vezneciler'de gerçekleşen bombalı saldırıda "Almanya'nın parmağı olduğunu" öne sürdü.

Güneş gazetesi Vezneciler saldırısında faili buldu!

Güneş gazetesi, Vezneciler’de gerçekleşen bombalı saldırıda “Almanya’nın parmağı olduğunu” öne sürdü. “Alman işi” başlığıyla yayımlanan haberde, “Derin Almanya, Türkiye’nin kendisine en üst perdeden rest çekmesini hazmedemedi. Paniğe kapılarak eski alışkanlıklarını tekrarlamaya başladı. Maşa olarak kullandığı terör örgütlerine İstanbul’da kanlı bir saldırı yaptırdı” ifadesi yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Almanya’ya yaptıkları ziyaretlere de değinilen haberde, “Almanya’nın parmağı olduğu düşünülen bu kalleş saldırı sonrası gözlerin çevrildiği Kılıçdaroğlu ve Demirtaş, yine hükümeti suçlamaya çalıştı” denildi.

Gezi’yi unutmadı: Vandallar

Gazete verdiği haberde Gezi’yi de unutmadı. Gezi’de sokağa çıkan halka “vandallar” diyen gazete Almanya’nın bu süreçte destek olduğunu da söylemekten ‘geri kalmadı’. Gazetede yer alan ilgili bölüm şöyle:

Türkiye’ye karşı kullanmak üzere terör örgütlerini besleyen Almanya, kirli yüzünü Gezi olaylarında da göstermişti. Türkiye’yi yangın yerine çeviren vandallara açıkça destek veren Almanya, bazı parlementerlerini olayların yaşandığı Taksim’e göndererek provokasyon yaptırmıştı. Asıl amaç ise, 3. Havalimanı’nın inşa edilmesini engelleyerek Avrupa’daki hava trafiğinin Türkiye’ye kayıp Almanya’nın eski önemini kaybetmesini önlemekti. Son olarak sözde Ermeni soykırımını kabul eden Almanya’nın, Türkiye’nin sert tepkisine cevap olarak İstanbul’daki saldırıyı organize ettiği düşünülüyor.

gunes