Gözaltıların ardından Doğu ve Güneydoğu illerinde internet kesildi

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasının ardından Doğu ve Güneydoğu'daki bir çok ilde internet erişimi kesildi.

Gözaltıların ardından Doğu ve Güneydoğu illerinde internet kesildi

HDP ve DBP’nin çağrısı üzerine Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek için sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bekleyen halka polis saldırırken, Doğu ve Güneydoğu’daki bir çok ilde de internet erişimi kesildi.

Diyarbakır’da Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen, aralarında HDP’li milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis saldırısı başladı. Polis kalabalığı dağıtmak için TOMA’larla müdahale etti. Yapılan anonslarda, belediye binası önünden ayrılmayanların gözaltına alınacağı belirtildi. Kentte internet erişiminin de kesildiği öğrenilirken, kesintinin yalnızca Diyarbakır’la sınırlı olmadığı öğrenildi.

Buna göre Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Mardin, Siirt, Van, Dersim başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’daki birçok ilde de internet erişimi kesildi.  Kesintinin neden kaynaklandığı ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama yok.