Gülhane Parkı'nda duvar çöktü

İstanbul-Gülhane Parkı'ndaki bir çay bahçesinin duvarının çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Gülhane Parkı'nda duvar çöktü

İstanbul-Gülhane Parkı’ndaki bir çay bahçesinin duvarının çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Tarihi parkın Sarayburnu girişindeki denize nazır çay bahçesinde, dün öğle saatlerinde toprak kaymasının ardından duvar büyük bir gürültüyle çöktü. Bazı müşterilerin enkaz altında kaldığının haber verilmesi üzerine olay yerine çıok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

Çevre güvenliğini sağladıktan sonra hummalı bir çalışma başlatan ekipler, Gülben Aydın, Gökçe Çataloluk Asal ve Barkın Asal, Beyza Adıgüzel ile kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişiyi enkaz altından yaralı olarak kurtardı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Göçükte yaşamını yitiren İsa Kılıç ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kadının cenazesi de saatlar süren yoğun uğraşın ardından enkaz altından çıkarıldı.

Cenazeler, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Çalışmaları incelemek için bölgeye gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, ilgilerden bilgi aldı. Şahin, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine, “Olay oradaki duvarın yıkılması suretiyle olmuş ama niye yıkılmış, nereden kaynaklanmış araştırılıyor. Burası Setüstü diye bilinen bir yer. Çay bahçesinin bir bölümü. Arkadaşlar, detaylı incelemenin ardından yıkılma sebebini de ortaya çıkaracaklardır” dedi.