Gülerce: Fethullah Gülen o ismi tekme tokat dövdü

Cemaat'in eski yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in tekme tokat birini dövdüğüne şahit olduğunu söyledi.

Gülerce: Fethullah Gülen o ismi tekme tokat dövdü

Cemaat’in eski yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen’in tekme tokat birini dövdüğüne şahit olduğunu söyledi.

Birf dönem Cemaat’in önde gelen isimlerinden olan ve 17-25 Aralık operasyonları sonrası Cemaat’ten kopan Gülerce, Gazeteciler.com’dan Hande Aydemir’e konuştu.

Gülen’i ziyaret ettiği sırada yaşadığı bir olayı anlatan Gülerce, “Bir anda bir gürültü oldu. Bir bağırış… Ben de merakla fırladım dışarı. Gördüğüm sahne şu: Gülen, tekme tokat birisini dövüyor. Allah Allah. Dövdüğü kişiyi de tanıyorum: Cevdet Türkyolu” dedi.

Gülerce’nin o açıklamaları:

“(…)1995’de Zaman’a genel müdür olunca, hürmetin gereği olarak İzmir’e duasını almaya gittim. Bir hareketin manevi büyüğü, siz de hareketin CEO’su olmuşsunuz. Gideyim kendisinin duasını alayım dedim. Telefon ettim. Gittim. Henüz kendisi ile karşılaşmadık. Yamanlar Kolejinin üst katında bir odaya oturttular. Bir anda bir gürültü oldu. Bir bağırış… Ben de merakla fırladım dışarı. Gördüğüm sahne şu: Gülen, tekme tokat birisini dövüyor. Allah Allah. Dövdüğü kişiyi de tanıyorum: Cevdet Türkyolu. Onun yeğeni ile evli. Tabi benim o şekilde görmem onu çok kötü etti. Ben şok yaşıyorum. Hareketin manevi lideri, ağırbaşlı… Bize sahabe efendilerimizi hatırlatan bir insan evli barklı birini dövüyor. Tabi sonra sofraya oturduk, söylenmeye başladı. “ben nasıl bir adamım” dedi. “… Evli barklı, çoluk çocuğu olan bir adama nasıl vurabilirim” dedi. Ama öyle ufak bir vurma değil, tekme tokat girişti.”