Gülen'i öve öve bitiremeyen AKP'li vekil "15 Temmuz Araştırma Komisyonu" başkanı oldu

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu başkanlığına, cemaate yaptığı övgülerle bilinen AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek seçildi.

Gülen'i öve öve bitiremeyen AKP'li vekil

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu başkanlığına, Fethullah Gülen’e yaptığı övgülerle bilinen AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek seçildi.

Bir süre önce komisyon üyesi seçilen Reşat Petek ismine, daha önceki Gülen övgüleri nedeniyle çok sayıda itiraz gelmişti. Ancak tartışmalara rağmen Reşat Petek AKP tarafından şimdi de komisyon başkanlığına seçildi. Bununla birlikte komisyon yönetiminde muhalefetin de yer alma talebine AKP olumsuz cevap verdi.

Eski cemaat övgücüsü milletvekili

Savcılıktan gelen Petek’in geçmiş yıllarda birden fazla kere Fethullah Gülen’i ve Cemaati övdüğü biliniyor. Ergenekon ve Balyoz davaları döneminde sürekli televizyon programlarına çıkarak konuşmalar yapan Petek, cemaat eliyle hazırlanan iddianamelere dönük yaptığı savunmalar ile de hatırlanıyor. Bunlardan bazı örnekler şu şekilde:

“Hakkında açılan tüm davalardan, Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi’nin beraat etmesine ve bu beraat kararının kesinleşmesine rağmen, Ergenekon yapılanmasının parlamentodaki uzantıları tarafından ‘çete’ diye hakkında Meclis kürsüsünden konuşma yapanlar oldu.” (TV8 – 2011)

“Bazı medya organlarında bir süreden beri ‘F tipi’ tabirini görüyorduk. Dillerindeki baklanın planlı bir şekilde piyasaya sürüldüğü şimdi anlaşılıyor. Millet olarak çok daha uyanık olmak zorundayız.” (2009 – Zaman Gazetesi)

“Petek, Fethullah Gülen Hocaefendi ve AK Parti’yi beraber hedef alan yapıların, AK Parti’nin bu süreçten güçlenerek çıktığını görünce bu kez Cemaat ve AK Parti’yi birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi.”  (Star Gazetesi – 2 Aralık 2013)