Gülen'e toz kondurmayan AKP'li vekil 'belge' istedi!

Fethullah Gülen'i savunan sözleriyle hatırlanan AKP Milletvekili Reşat Petek, kendisine yönelik eleştiriler için 'belge' istedi.

Gülen'e toz kondurmayan AKP'li vekil 'belge' istedi!

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere TBMM’de kurulan komisyonunun başkanlığına, Fethullah Gülen’e düzdüğü övgülerle bilinen AKP Milletvekili Reşat Petek’in seçilmesi büyük tepkiye neden olmuştu.

Reşat Petek, Gülen ve Cemaat’in faaliyetleri için yazılı ve görüntülü kayıtlarına internet ortamında dahi kolayca ulaşılabilinen övgü dolu sözleri ortadayken, “Bir kişi bir başkası hakkında bir iddia ortaya koyuyorsa bilgisi, belgesi olması lazım” diyerek kendini savundu.

Petek, ‘FETÖ’nün devlet içine nasıl sızdığı, hangi yöntemleri kullandığı, sosyal psikolojik dini olarak hangi yöntemleri kullandıklarının da araştıracaklarına işaret ederek, ‘Komisyonumuza verilen görev, terör örgütünün bütün yönleriyle araştırılması.” dedi.

‘Tarih’ sınırı koyulmayacak

Araştırma çalışmalarında 17 Aralık, 7 Şubat veya 15 Temmuz gibi tarih kriterleri koyulmayacağını söyleyen Petek “FETÖ’nün geçmişteki adı cemaat, cemiyet olabilir. Madem öyle bir örgütün varlığı bugün kesin; ilk sızmaların nasıl olduğu; taktikleri ve stratejileri nasıl olduğunu çok yönlü olarak ele alacağız” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2016/10/05/guleni-ove-ove-bitiremeyen-akpli-vekil-15-temmuz-arastirma-komisyonu-baskani-oldu/