Gülen'den darbe açıklaması: Dünya onu ciddiye almıyor

Fethullah Gülen Pensilvanya'da İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtladı.

Gülen'den darbe açıklaması: Dünya onu ciddiye almıyor

Fethullah Gülen Pensilvanya’da İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtladı.

Hükümete yönelik darbe teşebbüsünden sorumlu tutulan Fethullah Gülen şunları söyledi;

“Erdoğan’ın bana karşı yaptığı suçlamaları dünyanın ciddiye aldığını sanmıyorum. AK Parti’nin bu darbe girişimini düzenleme ihtimali var. Bu da orduya ve Gülen Cemaati’ne karşı daha fazla suçlamayı beraberinde getirecektir”.

Darbeyi herkes yapmış olabilir

“Bu teşebbüste takipçilerinizin rolü oldu mu sorusuna” şu cevabı verdi:

-“Bu takipçileri tanımam lazım ki rolleri olup olmadığını bileyim. “Kimdir? Acaba birilerine karşı alerji duyan insanlar mı? Aynı zamanda onlara karşı alerji duyarken ondan dolayı, onların dışında başkalarına, bu CHP’ye de olabilir, MHP’ye de olabilir, size de olabilir, sempati duyabilirler bunlar. Ama biz bunları bilemeyiz. Hususi de ben 15-16 senedir buradayım. Orada olup bitenleri yakından takip etme imkanım yok.”

17-25 Aralık da cemaatin işi değil

“17 Aralık, 25 Aralık hadisesi, sanki onu cemaat, hizmet hareketi yapmış gibi gösterdiler. Aslı astarı yoktu. O da bir iftiraydı. 17 Aralık, 25 Aralık hadisesi münasebetiyle yine taraftaları yaptılar falan gibi dediler. Ben onu yeminle teminat vereyim. O arkadaşlardan da ben binde bir tanesini tanımam. Ama beni tanıyabilirler. Ama yazdığınız çizdiğiniz şeyler veya konuştuğunuz şeyler veya bir kısım arkadaşların yaptıkları şeylerin siz de içinde bulunduğunuzdan dolayı meselelerin size mal edilmesi, siz yapıyor gibi gösterilmesi açısından tanınabilirsiniz. Sizi böyle tanımış olabilirler. Adliyedekiler böyle tanımış olabilir. Emniyettekiler böyle tanımış olabilir.