Gülen'den ABD'ye 'reddedin' çağrısı

Türkiye'nin resmi olarak başlattığı iade süreci sonrası Fethullah Gülen'den ABD'ye çağrı geldi

Gülen'den ABD'ye 'reddedin' çağrısı

Fethullah Gülen, ABD hükümetine seslenerek, Türkiye’nin bugün yaptığı iadesi yönündeki talebin reddetmesini istedi.

The Alliance for Shared Values’dan (AfSV) yapılan açıklamaya göre Gülen, “ABD hükümetine, suçluların iadesi sürecini politik kan davalarını gerçeğe dönüştürecek şekilde kullanma çabalarını reddetme çağrısında bulunuyorum” dedi.

‘İddialar saçmalık’

“Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçünü pekiştirmek ve kendisini eleştirenlere zulüm etmek için herhangi bir adımı açacağı bir kez daha gösterdi” diyen Gülen, ‘dehşet verici başarısız darbeyle’ herhangi bir ilgisi olduğuna dair iddiaları ‘saçma, sorumsuzca ve yanlış’ olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin cuma günü meydana gelen darbe girişimiyle ilişkilendirdiği Fethullah Gülen’le ilgili iade talebi yalan hikayesine döndü. Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’te yaptığı grup toplantısında belgelerin gönderildiğini söylerken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülen’in iadesi için resmi talep hazırlandığını ifade etmişti.

Reuters’a konuşan bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ellerine herhangi bir ‘fiziksel’ talep gelmediğini kaydederken; ABD Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Türkiye, Fethullah Gülen için resmi iade talebinde bulundu” denmişti.