Gül Kitabevi’nde tutuklu kalmadı

Kırşehir’de, Gül Kitabevi’ni ve Diyarbakır Tatlı Salonu’nun da içinde bulunduğu, HDP’lilere ait iş yerlerinin yakılmasına ilişkin davada, tutuklu kalan son iki sanık da tahliye edildi.

Gül Kitabevi’nde tutuklu kalmadı

Kırşehir’de, Gül Kitabevi’ni ve Diyarbakır Tatlı Salonu’nun da içinde bulunduğu, HDP’lilere ait iş yerlerinin yakılmasına ilişkin davada, tutuklu kalan son iki sanık da tahliye edildi. İki sanık hakkındaki adli kontrol kararı da kaldırıldı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edilen yargılamada ilk olarak sanıklardan Selçuk Kaya’nın ifadesi alındı. Kaya, ifadesinde, Diyarbakır Tatlı Salonu’nun camına sopayla vurduğunu belirterek, “Ben vurduğumda cam zaten kırıktı. Kırılmış cama vurdum” dedi. Kaya, HDP binasına da taş attığını ancak bu camın da kırık olduğunu ileri sürdü. Süleyman Kaya ise olayları yatıştırmaya çalıştığını savundu. Tutuklu sanık Ramazan Akçakaya ise “Herkes Gül Kitabevi’ne yöneldi. Taş attılar, ben de attım. Önüme, yanan çanta düştü. Ben ani refleksle çantayı uzaklaştırdım. İş yeri bu sırada yanıyordu. Kesinlikle çakmakla bir yeri yakmadım. İş yerine girmedim. Şehitlerin üzüntüsünde böyle davrandım. Kırdığım camın değerini ödemeye hazırım” dedi. Tutuklu sanık Ramazan Doğan da “Olayların bu aşamaya geleceğini tahmin etmedim” diye konuştu.

Gül Kitabevi’nin sahibi Eşref Odabaşı, “Sanıklar kendilerini kurtarmaya dönük savunma yapıyor. İlkin HDP binası taşlandı. Sonra grup Gül Kitabevi’ne yöneldi. Sanıklar başından sonuna kadar olayların içindeydi. Biz iş yerinin içindeydik. Sanıklar bizim içeride olduğumuzu bildikleri halde iş yerini yaktılar” dedi. Mahkeme, tutuklu sanık Doğan ve Akçakaya’yı tahliye ederken, iki sanık hakkındaki adli kontrol tedbirini de kaldırdı. Sonraki duruşma, 12 Temmuz’a bırakıldı. Gül Kitabevi’nin avukatı Uğur Uğurelli, her duruşmada mahkeme heyetinin değiştiğini, mevcut heyetin ilk kez baktığı bu dosyada tahliye kararı verdiğini söyledi.